Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia ar putea înăspri restricţiile pentru persoanele care refuză să se vaccineze

digi24.ro
italia autobuz

Italia ar putea înăspri restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi controalele la frontiere, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere în această ţară, informează joi dpa.

În special politicieni regionali îi cer guvernului de la Roma să impună restricţii pentru persoanele care refuză să se vaccineze, pentru a evita o carantină de anvergură iarna aceasta.

"Cei 90% dintre italieni nu trebuie să fie traşi înapoi de ceilalţi 10% care nu înţeleg importanţa vaccinării şi vor să-şi impună regulile lor majorităţii", a scris joi, pe Twitter, preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti.

Toti a îndemnat la organizarea unei întâlniri între autorităţile regionale şi premierul Italiei, Mario Draghi, pentru a discuta despre viitoarele măsuri, înaintea unui al patrulea val de COVID-19, asemenea celor din alte ţări europene.

Colegul său Attilo Fontana din regiunea Lombardia doreşte de asemenea măsuri mai stricte la adresa persoanelor nevaccinate.

Italia foloseşte un sistem pe culori pentru a decide ce restricţii anti-COVID-19 se impun. În prezent, toate regiunile din Italia sunt pe "alb", cel mai scăzut nivel în acest sistem, potrivit Agerpres.ro.

Chiar dacă rata de contaminare este în creştere, altele sunt criteriile care sunt luate în considerare atunci când este majorat nivelul - galben fiind următorul - cum ar fi capacitatea de ocupare a paturilor din spitale.

Ţinând cont de aceasta, Italia este văzută de experţi ca având situaţia sub control.

Cu toate acestea, controalele la frontierele Italiei cu ţări grav afectate de COVID-19, precum Austria, ar trebui întărite, au cerut social-democraţii italieni într-o scrisoare adresată lui Draghi, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Persoanele ce vor intra în Italia, inclusiv turiştii, vor trebui să prezinte aşa-zisul Paşaport Verde, pentru a demonstra că sunt vaccinate, că au trecut prin boală sau să prezinte un test negativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.