Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia condiționează sprijinul pentru Ucraina: marea temere a ministrului de Externe

Antonio Tajani

Italia nu vrea să provoace Rusia să escaladeze în războiul împotriva Ucrainei, așa că nu susține ideea de a oferi asistență militară fără nicio condiție, a declarat ministrul italian de Externe Antonio Tajani, la întâlnirea cu colegii săi din NATO de la București, scrie Bloomberg.

Înainte de aceasta, ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a declarat că în cadrul Alianței unele țări încă ridică problema furnizării de asistență Kievului fără condiții. „Cu toate acestea, în acest moment consensul rămâne așa cum a fost, deși țara noastră a căutat asistență fără rezerve politice de la începutul războiului”, a spus oficialul.

După aceea, ministrul italian de externe Tajani a declarat că Roma nu dorește probleme cu alte țări:"Nu suntem în pericol imediat. Suntem împotriva escaladării conflictului".

Ministrul leton de externe Edgars Rinkēvičs consideră că Ucraina are dreptul de a lovi facilitățile militare din interiorul Rusiei, deoarece în acest fel va respinge atacurile asupra infrastructurii sale critice. Dar aliații, inclusiv Statele Unite, frânează trimiterea de arme care sunt capabile de astfel de lovituri profunde.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.