Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia deschide ușile pentru muncitorii emigranți din Liban, Coasta de Fildeș și Etiopia

steag.ro
steag italia

Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul de refugiaţi, conform unui proiect pilot promovat de organizaţia caritabilă Community of Sant'Egidio, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Coridoarele de lucru", care au fost convenite vineri de Community of Sant'Egidio cu Ministerul de Interne, vin după promisiunile Guvernului condus de premierul Giorgia Meloni că va contrabalansa o abordare mai dură privind migraţia ilegală cu o anumită deschidere faţă de migranţii legali.

Italia are una dintre cele mai îmbătrânite populaţii din lume şi un deficit de mână de lucru pentru posturile plătite mai slab din sectoarele manufacturier, ospitalităţii şi îngrijirii la domiciliu. Organizaţiile reprezentative ale mediului de afaceri au încercat să recruteze mână de lucru relativ ieftină din ţările mai sărace din afara Uniunii Europene.

Personalul organizaţiei caritabile Community of Sant'Egidio va ajuta la selectarea şi recrutarea migranţilor în ţările lor de origine, oferindu-le cursuri de limbă italiană şi pregătire profesională specifică pentru locurile de muncă rezervate pentru ei, înainte de a fi trimişi în Italia.

Iniţiativa este o ramificaţie a "coridoarelor umanitare" pe care Sant'Egidio le-a asigurat împreună cu alte organizaţii caritabile creştine, şi în cadrul cărora unui număr de peste 7.000 de refugiaţi li s-a permis să intre legal în Italia începând din 2016.

Aceste cifre sunt doar un procent foarte mic din imigraţia totală din Italia.

Datele furnizate de Ministerul de Interne de la Roma arată că anul trecut Italia a înregistrat aproximativ 158.000 de sosiri ilegale pe cale maritimă din Africa de Nord şi peste 16.000 de la începutul acestui an şi până acum.

Guvernul Meloni a extins numărul de vize de lucru acordate cetăţenilor non-UE până la 452.000 în perioada 2023-2025. De aceste vize beneficiază în mod frecvent migranţii fără documente care sunt deja în Italia şi utilizează aceste cote pentru a-şi legaliza situaţia iar numărul solicitărilor online pentru ei au fost suprasubscrise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.