Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China

thetimes.co.uk
china covid

Italia a anunțat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această țară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea.

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puțin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe, potrivit Mediafax.

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătății, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Ministrul sănătății, Orazio Schillaci, "evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toți pasagerii care vin din China", a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

"Supravegherea și prevenirea, prin secvențiere, sunt esențiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare și care nu sunt în acest moment în circulație în Italia", a precizat acesta.

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce țara relaxează controalele dure care au afectat economia și au declanșat proteste masive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.