Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, încă o noapte de vară de vis: Squadra Azzurra s-a calificat în semifinale, după 2-1 cu Belgia, la Euro 2020

A fost nevoie doar de o repriză pentru ca Spania să își afle adversara din semifinalele Campionatului European. Italia a învins Belgia cu 2-1, toate cele trei goluri fiind marcate în prima repriză, și s-a calificat în penultimul act al competiției.

Italia, finalistă în 2000 şi 2012, a obţinut o victorie meritată în faţa liderului clasamentului FIFA, prin golurile marcate de Nicolo Barella (31) şi Lorenzo Insigne (44), respectiv Romelu Lukaku (45+2 - penalty).

Citește și: Meci de INFARCT la Euro: Spania s-a calificat la penaltiuri în fața Elveției .

Squadra Azzurra a făcut un joc foarte bun timp de circa 70 de minute, iar pe final şi-a apărat cu succes avantajul în faţa medaliatei cu bronz la Mondialul din 2018.

Italia a arătat acelaşi joc entuziast, rapid, ofensiv, cu multe pase şi schimbări de direcţie, în timp ce belgienii, aflaţi în continuare în căutarea unui titlu major, s-au lăsat aşteptaţi prea mult.

Echipa antrenată de Roberto Mancini a marcat în min. 13, dar golul lui Bonucci a fost anulat pentru poziţie de ofsaid.

Belgia a avut apoi câteva contre periculoase, încheiate cu şuturi bune la poarta lui Donnarumma. De Bruyne (22) a pătruns şi a şutat, dar goalkeeper-ul italian a respins, iar Lukaku a tras la colţul lung (26), însă Donnarumma a avut o nouă intervenţie salutară.

Italia a avut o oportunitate bună în min. 26, când Chiesa a încheiat un contraatac cu un şut deviat de Alderweireld, iar Courtois a reţinut.

Azzurri au deschis scorul în min. 31, când Barella a fost angajat în careu de Verratti, a trecut printre trei fundaşi şi a şutat fără speranţe pentru Courtois.

Perioada bună a italienilor a continuat, iar Chiesa (41) a şutat de la 16 metri, pe lângă ţintă.

Insigne a majorat diferenţa în min. 44, încheind o acţiune rapidă cu şut superb de la 20 de metri la colţul lung.

Belgia a reuşit să reducă repede din handicap, prin Lukaku, din penalty (45+2), după ce Doku a fost faultat în careu de Di Lorenzo.

La reluare, Chiesa a tras pe lângă poartă de la 18 metri (47), iar treptat Italia a făcut un pas înapoi.

Lukaku a ratat o ocazie incredibilă în min. 61, când a trimis în Spinazzola din un metru, la centrarea lui De Bruyne.

Insigne putea încheia conturile în min. 69, dar şutul său la colţul lung a fost respins de Courtois.

''Diavolii roşii'' au fost aproape de egalare în min. 70, la centrarea lui Chadli, însă aceasta i-a depăşit atât pe Lukaku, dar şi Thorgan Hazard.

Belgia, care a acuzat lipsa lui Eden Hazard (accidentat), a mai avut o ocazie bună de gol, însă Doku (84) a încheiat o acţiune cu un şut de la 20 de metri peste poartă.

Finalul a fost unul fragmentat, cu accidentări şi un joc puţin cursiv, însă victoria Italiei este una meritată.

Italia este neînvinsă de aproape trei ani, ajungând la 32 de partide consecutive fără eşec.

În penultimul act, Italia, care pare să-l fi pierdut pe inimosul Spinazzola (accidentat), o va înfrunta pe Spania, marţi, la Londra. Pentru Squadra Azzurra poate fi o revanşă după finala pierdută la scor (0-4) în 2012.

Belgia: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier (Chadli '69/Praet '74), Tielemans (Mertens '69), Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Lukaku, Doku. Selecţioner: Roberto Martinez

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson '79) - Barella, Jorginho, Verratti (Cristante '74)- Chiesa (Toloi '90) Immobile (Belotti '74), Insigne (Berardi '79). Selecţioner: Roberto Mancini

Arbitrul confruntării a fost slovenul Slavko Vincic, ajutat de conaţionalii săi Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic. Arbitru de rezervă a fost argentinianul Fernando Andres Rapallini.

În semifinale, Italia va juca în compania Spaniei, marţi, la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.