Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia îşi extinde capacităţile de energie regenerabilă

Aze Media
greean energy energie verde azerbaidjan

Italia vrea să obţină aproape două treimi din electricitatea sa din surse de energie regenerabilă, până la finalul deceniului, a informat Ministerul Energiei, datele reprezentând o uşoară îmbunătăţire faţă de obiectivul anunţat în urmă cu trei ani, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În urma revizuirii planului autorităţilor privind energia şi clima, noul obiectiv al Italiei este să obţină 65% din electricitatea sa din regenerabile până în 2030, în creştere faţă de ţinta precedentă de 55%.

Regenerabilele ar urma să acopere 40% din consumul brut de energie în toate sectoarele - inclusiv producţia de energie, locuinţe şi transport - până la finalul deceniului, faţă de un nivel de 30% în vechiul plan.

Sursele de energie regenerabilă ar urma să furnizeze 37% din consum pentru încălzirea locuinţelor şi folosirea aerului condiţionat şi 31% în sectorul transporturilor, a informat Ministerul Energiei. De asemenea, hidrogenul produs fără emisii de carbon va acoperi 42% din nevoile sectorului industrial până în 2030.

În vederea îndeplinirii obiectivului UE privind neutralitatea climatică, Comisia Europeană a cerut fiecărui stat membru să transmită o strategie revizuită pentru 2030, care să includă obiective obligatorii prind tranziţia energetică. Italia a trimis strategia revizuită, iar Comisia Europeană are termen până în iunie 2024 să o analizeze şi să o aprobe.

Ministerul Energiei din Italia nu a publicat planul complet privind energia şi clima şi nu a indicat cu cât de mult vor fi reduse emisiile de carbon până în 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.