Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia permite debarcarea a 373 de migranţi de pe nava Ocean Viking

www.thenational.ae
Ocean Viking

Un număr de 373 de migranţi salvaţi în ultimele zile în apropierea coastelor Libiei de nava Ocean Viking a ONG-ului SOS Méditerranée vor fi debarcaţi în portul italian Augusta, în Sicilia, relatează duminică agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Permisiunea acordată de autorităţile italiene a fost primită cu ''mare satisfacţie'' de migranţi şi de echipajul navei, afirmă ONG-ul, care a cerut un ''port sigur'' pentru debarcarea migranţilor aflaţi pe ambarcaţiunea despre care SOS Méditerranée afirmă că naviga în condiţii meteo dificile.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Nava Ocean Viking va acosta luni în portul desemnat, unde migranţii ar putea fi îndrumaţi către centre de carantină, cum s-a procedat şi în operaţiunile anterioare de acest fel în condiţiile pandemiei COVID-19.

Migranţii au fost recuperaţi de pe mai multe ambarcaţiuni în apropierea coastelor Libiei, ţară ce este în continuare platforma de pe care pleacă spre Europa migranţii africani. Majoritatea celor 373 de migranţi aflaţi la bordul navei Ocean Viking, dintre care circa 180 sunt minori, provin din Guineea, Mali, Camerun şi Coasta de Fildeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.