Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Digitalizării, despre varianta accesării internetului doar cu buletinul: Port discuții împreună cu alte state

Guvernul Romaniei
Bogdan Ivan

Ministrul Digitalizării a vorbit despre inițiativele pe care România le va lua cu privire la accesarea internetului, după ce președintele din Italia a propus folosirea buletinului pentru utilizarea acestuia.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării a precizat, într-o intervenție la Antena 3, care sunt inițiativele pe care le va lua țara noastră în acest sens.

"Port discuții împreună cu alte state membre la nivel european pentru reglementarea foarte clară, inclusiv a celor care au conturi pe rețelele de socializare.

Când vedem conturi de Facebook, Instagram, TikTok avem o reglementarea la nivel European prin care acei oameni care sunt identificați ca persoane fizice să fie identificați de rețeaua de socializare și să se vadă că are buletin pe model de bifă albastră, dar verde de această dată", a explicat ministrul.

Totodată el a precizat care sunt în acest moment reglementările privind accesul internetului, la noi în țară.

"La nivel național, avem din luna decembrie 2023 votată legea prin care acei creatori de conținut care folosesc inteligența artificială pentru a folosi imaginea unor persoane care nu și-au dat acordul să primească amenzi foarte mari plus închisoare de la 1 la 5 ani.

Avem Digital Service Act, o reglementare care urmează să intre în Parlament, prin care toate drepturile pe care le are o persoană fizică în mediul offline să le aibă și în mediul virtual", a precizat ministrul Digitalizării.

Amintim faptul că o lege împotriva anonimatului pe internet se cere acum în Italia. Principalul semnal de alarmă l-a tras chiar președintele Italiei, Sergio Mattarella, în discursul pe care l-a susținut de Revelion.

Reacții în acest sens au apărut și din partea mai multor parlamentari ai partidului principal de guvernare care au spus că pregătesc o lege în această direcție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.