Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia refuză să recunoască guvernul taliban dar subliniază că afganii trebuie să fie ajutaţi

captură TV
talibani

Guvernul taliban din Afganistan nu poate fi recunoscut, a susţinut duminică ministrul de externe italian Luigi Di Maio, care le-a cerut guvernelor străine să împiedice un colaps financiar care ar conduce la un flux masiv de migranţi, relatează agenţia de presă Reuters.

Italia deţine în prezent preşedinţia anuală, prin rotaţie, a G20 şi în această calitate va găzdui în următoarele săptămâni un summit special consacrat crizei din Afganistan. Reuniunea la nivel înalt va fi prezidată de către premierul Italiei, Mario Draghi.

''Recunoaşterea guvernului taliban este imposibilă întrucât printre miniştri există 17 terorişti, iar drepturile femeilor sunt încălcate continuu'', a spus şeful diplomaţiei italiene, care săptămâna trecută a prezidat o reuniune a miniştrilor de externe din G20 la New York, potrivit postului de televiziune public Rai 3.

Totuşi, a precizat Di Maio, poporul afgan ar trebui să înceapă să primească sprijin financiar după ce acesta a fost îngheţat în urma preluării puterii de către talibani în Afganistan, la jumătatea lunii august.

''În mod evident, trebuie să prevenim o implozie în Afganistan şi un flux de migranţi necontrolat care ar putea destabiliza ţările vecine. Există modalităţi de a garanta sprijin financiar fără a da bani talibanilor. De asemenea, am convenit că o parte din ajutorul umanitar trebuie orientat întotdeauna către protecţia femeilor şi a fetelor'', a subliniat demnitarul italian.

Pe de altă parte, Luigi Di Maio a afirmat că ţările G20 şi cele vecine Afganistanului sunt decise să lupte împotriva terorismului şi să lucreze împreună pentru protecţia drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.