Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia se pregătește să își țină cetățenii în frig și chiar să închidă calculatoarele în instituțiile publice

italia rusia

Şi pe italieni îi aşteaptă un sezon rece, mai rece în special în locuinţe, dar şi în spaţiile publice. Autorităţile cer insistent să fie făcute economii atât de populaţie, cât şi de companii.

Case şi birouri puţin mai reci, lumini stinse, duşuri rapide. Pe italieni îi aşteaptă o toamnă şi o iarnă cu consum redus, transmite romania-actualitati.ro.

Guvernul de la Roma încearcă să evite raţionalizarea şi lucrează la un plan de economisire a energiei, bazat în principal pe un comportament voluntar din partea cetăţenilor şi a întreprinderi lor, cel puţin în acest stadiu cu un nivel de stocare de 83 % şi cu gazul rusesc care continuă să sosească, chiar dacă cu hopuri.

Între 3 şi 6 miliarde de metri cubi de gaz pot fi economisiţi într-un an, potrivit ministrului italian al Tranziţiei Ecologice, Roberto Cingolani, dacă se optimizează consumul şi se folosesc pe perioade reduse resursele alternative, cum ar fi cărbunele.

Prin urmare, cetăţenilor li se va cere în cadrul unei ample campanii de comunicare, să adopte un comportament virtuos, chiar şi unul banal, cum ar fi să nu lase televizorul în standby. În cazul caloriferelor se va acţiona imediat. Din luna octombrie temperatura va scădea cu cel puţin un grad, de la 20 la 19 şi vor fi oprite cu o oră mai devreme, seara. Trebuie precizat că în Italia există foarte multe blocuri cu centrale proprii care pe parcursul nopţii nu sunt folosite. Se aprind doar două ore dimineaţa când se presupune că locatarii se trezesc pentru a merge la serviciu, şi alte 4-5 ore seara până în miezul nopţii. Ca şi când nu ar fi suficient, micşorarea temperaturii la calorifere ar putea fi de 2 grade şi 2 ore sau pornirea, care va fi declanşată la 15 octombrie în 3.400 de localităţi ar putea întârzia cu una sau două săptămâni. Primarii vor fi nevoiţi ulterior să modereze printr-o ordonanţă, nu doar caloriferele, ci şi iluminatul panourilor şi al clădirilor publice, şi chiar pornirea calculatoarelor din instituţiile publice.

Desigur dacă Rusia ar închide robinetele pentru gazul metan s-ar ajunge la un scenariu de sacrificii şi mai mari pentru toată lumea, însă pe moment o urgenţă este cea a companiilor care riscă să-şi oprească producţia. Mai presus de toate, decretul denumit "ajutoare", aşteptat săptămâna viitoare, se va îndrepta în special spre aceste companii şi firme, mai ales din industrie, dar şi din comerţ şi turism. Noua intervenţie asupra facturilor ar putea de fapt să sprijine cele mai sărace familii, dar mai presus de toate ar trebui să mărească creditele fiscale şi să ofere ajutor direct companiilor care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi în ceea ce priveşte consumul de gaze. Guvernul este încă în căutare de resurse, dar veştile bune par să vină din încasările fiscale din iulie şi august. Aproximativ şase miliarde ar urma să sosească datorită stimulării unor sectoare precum turismul. Pentru întreprinderi se pregătesc, totodată, o serie de pachete de energie la preţuri reduse, atât din surse regenerabile, cât şi din gaze. Tot pentru a face economie, firmelor li se va sugera să aibă în vedere anumite întreruperi voluntare ale producţiei. Deja există în peninsulă anumite companii care, la solicitarea muncitorilor, îngrijoraţi să nu rămână fără locuri de muncă, au schimbat programul de lucru şi toate instalaţiile electrice sunt folosite pe parcursul nopţii sau dimineaţa devreme când şi consumul costă mult mai puţin decât ziua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.