Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia trimite o copie 3D în mărime naturală a colosului David de Michelangelo la Expoziţia Universală de la Dubai

David de Michelangelo

Italia va trimite, până la sfârşitul lunii aprilie, o copie în mărime naturală a lui "David" de Michelangelo, realizată graţie imprimatelor 3D, la Expoziţia Universală din Dubai, care va avea loc din 1 octombrie 2021 până în 31 martie 2022, informează AFP, relatează News.ro.

Copia capodoperei lui Michelangelo Buonarotti, care se află la Galeria Academiei din Florenţa, a fost realizată de o echipă de tehnicieni ai societăţii Hexagon Italia, selecţionată de Universitatea din Florenţa pentru a realiza această premieră.

Această operaţiune a fost posibilă prin utilizarea de instrumente sofisticate, în special a "unui scaner de lumină structurată" StereoScan Neo şi a unui aparat de supraveghere cu laser Leica Absolute Tracker AT960.

După scanarea digitală a măsurătorilor impunătoarei sculpturi înalte de 5,20 metri înălţime, imprimantele 3D au permis resculptarea operei "David" într-un bloc de răşină acrilică, care a fost apoi încredinţată meşterilor şi restauratorilor pentru a-i da aspectul originalului, în special prin aplicarea de pulbere de marmură.

"Iniţiativa este interesantă din punct de vedere tehnologic, dar este şi un mijloc de aplicare a tehnicilor rezervate în mod obişnuit sectorului industrial în domeniul de protejare a operelor de artă şi de cercetare ştiinţifică, contribuind astfel la popularizarea patrimoniului nostru artistic", a declarat un responsabil al Hexagon Italia, Cesare Cassani, citat de agenţia italiană de presă AGI.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Statuia, care cântăreşte de zece ori mai puţin decât originalul, va fi expusă în Pavilionul italian de la Expo din Dubai, unde va sosi pe 27 aprilie.

Emblemă a Renaşterii italiene, David, sculptat de Michelangelor între 1501 şi 1504 într-o singură bucată de marmură de Carara, îl reprezintă pe eroul biblic în momentul în care se pregăteşte să-l înfrunte pe Goliat cu praştia. Această statuie este considerată drept idealul de frumuseţe masculină.

"Nimeni nu va putea ajunge vreodată să egaleze măiestria originalului pentru că nicio reprezentaţie nu va avea patosul originalului", a estimat directoarea Galeriei Academiei, Cecilie Hollberg, citată de cotidianul Il Corriere della Sera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.