Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia vrea o ţintă de deficit de 2,2% din PIB anul viitor

steag.ro
steag italia

Italia va stabili pentru anul viitor o ţintă de deficit de aproximativ 2,2% din PIB, a declarat, duminică, ministrul Economiei, Roberto Gualtieri, transmit Bloomberg şi Reuters potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune RAI, Roberto Gualtieri a afirmat că deficitul pe 2020 va fi "în mod prevăzător între 2,04% şi 2,4%".

El a făcut referire la situaţia de anul trecut, când precedentul Guvern stabilise o ţintă de deficit pe 2019 de 2,4% numai ca să o reducă la 2,04% după creşterea semnificativă a randamentelor obligaţiunilor italiene şi a disputei cu Comisia Europeană.

"Trebuie să folosim toată flexibilitatea pe care o avem la dispoziţie", a afirmat Roberto Gualtieri.

Deficitul bugetar al Italiei este estimat la 1,8% în 2021 şi la 1,4% în 2022, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. De asemenea, Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma să înregistreze o creştere de aproximativ 0,6% anul viitor şi de 1% atât în 2022, cât şi în 2023, adaugă sursele.

Pentru acest an, deficitul este estimat la aproximativ 2% din PIB, anunţase săptămâna trecută adjunctul ministrului Economiei, Antonio Misiani.

Guvernul ar urma să aprobe luni noile obiective financiare.

De asemenea, a anunţat Gualtieri, autorităţile de la Roma vor să adopte măsuri de stimulare a economiei, în valoare de şapte miliarde de euro.

Analiştii se aşteaptă ca PIB-ul Italiei să stagneze anul acesta, cea mai slabă performanţă din G7 (grupul principalelor economii mondiale). Fără măsuri expansioniste, creşterea economiei italiene ar ajunge la doar 0,2% în 2020, faţă de un avans de 0,4% previzionat de OECD.

Guvernul este încrezător că bugetul, care trebuie aprobat de Parlament până la sfârşitul anului, va contribui la creşterea economiei la 0,4% - 0,5%. Atingerea acestei ţinte de creştere va permite Executivului de la Roma să reducă deficitul la 2% - 2,1% din PIB, suficient pentru a-şi îndeplini angajamentele luate în faţa partenerilor europeni, adaugă sursele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.