Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iubirea PSD - PNL, NICI macar de formă: Un liberal, șef de CJ, dezgroapă 'mizerii din PSD'

psd pnl

Preşedintele CJ Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu, are semne de întrebare cu privire la disponibilitatea reală a conducerii PSD Giurgiu de a contribui la dezvoltarea judeţului, luând în calcul colaborarea prestabilită la nivel naţional, după ce doi consilieri judeţeni social-democraţi au fost excluşi pe motiv că ar fi votat un proiect de hotărâre alături de consilierii liberali, scrie Agerpres.

Citește și: Victor Ponta IESE TARE împotriva celor care îl CRITICĂ pe Iohannis: Au votat CONTRA. Refuză să își accepte propriile greșeli

"Conducerea PSD Giurgiu a hotărât excluderea a doi consilieri judeţeni, consideraţi 'vinovaţi' de colaborare cu PNL, dat fiind că un proiect de hotărâre din ultima şedinţă a CJ Giurgiu a fost aprobat cu un număr de voturi mai mare decât numărul consilierilor formaţiunii liberale. Dincolo de absurdul acuzaţiei, dat fiind că, perfect previzibil, parteneriatul politic între cele două formaţiuni politice este ca şi parafat, proiectul respectiv propunea prelungirea cu aproximativ cinci kilometri a unui drum judeţean, DJ 507, până în zona în care este localizată o suprafaţă de teren de trei sute de hectare, singurul teren de dimensiuni mari situat în domeniul public al judeţului. Pentru această prelungire a fost solicitată o suprafaţă de teren, sub forma unui drum de exploatare aparţinând comunei Gostinu, pentru efectuarea transferului fiind obţinută o hotărâre a Consiliului Local Gostinu, cu unanimitate de voturi. Logic, situaţia ar fi trebuit să se repete la Consiliul Judeţean Giurgiu, dacă ţinem cont de interesul public incontestabil al demersului", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de preşedintele CJ Giurgiu.

El a adăugat faptul că instituţia pe care o conduce intenţionează să dezvolte două centrale fotovoltaice pe terenul respectiv, una în asociere cu o firmă, pe 138 de hectare, alta prin concesionarea suprafeţei rămase disponibile şi pentru ambele investiţii, care vor genera locuri de muncă şi venituri consistente la bugetul judeţului, modernizarea drumului de acces a reprezentat o condiţie imperativă, proiectul fiind propus spre finanţare prin Programul Naţional "Anghel Saligny".

"Acest lucru a fost înţeles perfect de toţi consilierii care au votat proiectul de hotărâre, ca primă etapă a modernizării drumului respectiv, dar ridică serioase semne de întrebare despre disponibilitatea reală a conducerii PSD Giurgiu de a contribui, în vreun fel, la dezvoltarea judeţului Giurgiu, luând în calcul colaborarea prestabilită la nivel naţional sau, măcar, promisiunile făcute giurgiuvenilor în toate campaniile electorale", a încheiat Dumitru Beianu. Consiliul Judeţean Giurgiu este format din 31 de consilieri, dintre care 19 de la PNL şi 12 de la PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.