Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iubita lui Vanghelie, LOVITURĂ din partea magistraților: A pierdut DEFINITIV procesul cu ANI

oana mizil

Decizie definitivă! Oana Nicu­lescu-Mizil Ștefănescu, partenera de viață a lui Marian Vanghelie, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, privitor la constatarea incompatibilității, ca urmare a angajă­rii mamei sale la biroul parlamentar. Decizia ÎCCJ vine la mai bine de opt luni de când Oana Mizil a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvâr­șirea infracțiunii de conflict de interese, pentru care a fost trimisă în judecată, dosarul având la bază aceleași fapte.

Citește și: Vanghelie anunță pe ce a fost COPIATĂ arhiva SIPA: 'Ca niște covrigi pe ață'

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, la începutul acestei săptămâni, să respingă ca neîntemeiat recursul declarat de fostul parlamentar PSD, Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Thome împotriva deciziei Curții de Apel București pronunțate în luna iunie a anului 2012, prin care a pierdut, în primă instanţă, procesul intentat Agenției Naționale de Integritate.

Recursul, depus încă din 18 iulie 2012, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiţie, a fost suspendat de către completul de judecată, în data de 11 februarie 2014, magistrații invocând prevederile articolului 244, alineat 1, punctual 2 din Noul Cod de Procedură Civilă, deoarece, între timp, pe numele Oanei Niculescu-Mizil, Parchetul General începuse urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Conform acestui articol, „instanța de judecată poate suspenda cauza dacă s-a început urmărirea penală pentru o infracțiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra deciziei ce urmează să se dea”. Tentativa Oanei Mizil de a relua judecarea cauzei a fost respinsă de același complet de judecată în data de 15 septembrie 2015, anunță Jurnalul.ro.

Citește și: Mărturie BOMBĂ a unui fost ministru: 'Aproape toate concediile le făceam cu Dan Andronic'

În aprilie 2011, inspectorii ANI au finalizat dosarul privind un conflict de interese săvârșit de Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Thome, deputat în Parlamentul României, la acea dată.

"În urma evaluărilor derulate de Agenţia Naţională de Integritate, desfăşurate pe parcursul lunii noiembrie a anului 2010, s-a constatat că Oana Mizil, deputat în Parla­mentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu-Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29.04.2009 şi până în prezent (data raportului – n.red.), în cadrul biroului parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti. Oana Mizil a încălcat astfel prevederile Legii nr. 161, din 19 aprilie 2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată într-un comu­nicat al Agenției Naționale de Integritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.