Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Iubitul patroanei cârciumei care a vândut Guvernului măşti de 11 milioane de euro rupe tăcerea: 'Banii nu îi primeam de la ONAC, ci de la IGSU'

captura youtube
Cătălin Robertino Hideg

Afaceristul Cătălin Hideg, iubitul patroanei cârciumei care a vândut Guvernului măşti de 11 milioane de euro, a decis să rupă tăcerea, după ce soția sa a fost arestată. La România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Hideg a spus că nu a fugit în Emiratele Arabe Unite și că nu poate să revină în țară pentru că zboară niciun avion și nici nu o poate ajuta pe soția sa.

”Nu am plecat din ţara pentru ca am vandut masti, ci pentru ca am fost contractat de o companie foarte importantă din zona Emiratelor Arabe. Este vorba de OAE unde am fost rugat sa construim fabrica de la zero pentru producerea mediilor de transport viral pentru colectarea covid.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

Nu am crezut vreodata ca daca compania mea si a companiilor din grupul meu participa la licitatii firesti, în condiţiile în care am avut si concurenta la licitatie, eu aveam vreun motiv sa fug din tara, cum se speculeaza, pentru ca pana in acest moment nu am niciun fel de mandat, nu am fost chemat nicaieri să dau declaraţie legat de acest contract care este legal, care s-a derulat legal, am respectat termenele de livrare si am livrat marfa de calitate din Turcia. Nu e vorba de mastile pentru zugravi, le confundati cu cele de la UNIFARM.

Sunt măştile FFP-2 si FFP-3 pe care ONAC le-a licitat de mai multe ori in perioada complicata, nu erau materiale in toata luema. Toti erau la portile Chinei si ii rugau sa le livreze, tot ce era nevoie pentru acel moment. Acele masti sunt cele tip botnita care se folosesc de catre cei care merg in zonele speciale, unde este focar foarte mare de infectie cu covid, cei de pe salvari, SMURD, cei de la ATI, care stau langa bolnavii aceia grav afectati, nu le mai confundati cu cele cu 3 pliuri, nu e masca de 2 lei.

Citește și: Fiica fostului președinte vinde măști! Ce prețuri au și cum merge afacerea Elenei Băsescu

Am participat la o licitatie unde preturile au fost stabilite de un organism al statului roman, in speta ONAC , oficiul national. Ei au facut o estimare si au constatat ca mastile acestea sunt greu de procurat si nu gaseau absolut niciun furnizor. Initial au vrut sa ia din surse unice de la fabrici , dar din pacate nu au reusit sa aduca nicio masca 3-4 saptamani si cum va imaginati ca la primele 2 achizitii de pe SEAP a fost licitatie internatională, la doua licitatii nu a venit nimeni, la a treia am participat noi cu o firma concurenta care a venit cu preturi mai mari.

Nu plateste ONAC, ci IGSU pentru ca beneficiarul este Inspectoratul General al Situaţiilor de Urgenta, iar marfa a fost dusa cu masinile de la avioanele armatei direct la depozitul de la Mizil, iar de acolo s-au distribuit rapid in toate colturile tarii.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea anunță un proiect unic în țară, inaugurat miercuri! ‘Începând de azi, 1 iulie, când intră în vigoare’

Arafat a si declarat si ii multumim că a spus adevarul. Dansul a recunoscut ca marfa a ajuns in termen, calitatea a fost verificata când s-a făcut receptia, niciun medic nu a semnalat ca mastile noastre de la cea mai buna firma din europa au avut problemă de calitate, nu sunt acele masti aratate de Ungureanu sau la TV. Sunt niste masti speciale.

Nu a intervenit nimeni la rugamintea noastra, au facut-o de sine statator, nu i-am rugat noi. Probabil ca daca au auzit ca au fost probleme, este posibiul, am auzit ca Iohannis sau Orban ar fi intervenit in Turcia. Eu nu stiu, nu i-am rugat sa sune sa ajute pentru acest import. Noi ne-am plans la Arafat pentru niste mici neplaceri facute de autorităţile de acolo si el probabil a spus mai departe, nu am facut nicio solicitare legat de cei de la Guvern. Majoritatea statelor au facut intervenţii directe, presedinte la presedinte, premier la premier, au cerut din Slovacia, Cehia, au rugat autorităţile turce sa-i ajute.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

Întrebarea este evidenta din moment ce la Ilfov are sediul firma, acolo se petrec aceste minunatii. Am vorbit cu 10 avocati si toti se crucesc pentru ce a fost arestata femeia, care acum 6 luni a facut dublu transplant renal la Sinescu, caruia ii multumesc. Femeia era bine si acum este lesinata acasa, nu a mancat de două zile. Daca pateste ceva ce o sa faca acesti politisti, procurori, judecatori care au luat decizia asta?

Doamna Mihai are cateva firme personale, vinde niste materiale de reactivi si teste, dar nu de azi, vinde de peste 10 ani. Nu stiu unde e senzationalul ca a vandut teste la primaria nu stiu care.

Citește și: Fiica fostului președinte vinde măști! Ce prețuri au și cum merge afacerea Elenei Băsescu

Nu sunt fugit. Am venit la munca, contractul este public ca este la politie, la DNA, am dosare intregi, am facut contract de 8 milioane de euro cu firma care a platit fabrica. Nu pot sa plec, pana la urma veneam acasa daca era nevoie.

Am stat de vorbă cu rudele cu fratele, matusa, cu copiii. Ce puteam sa fac sa o scot din arest? Chiar daca veneam in Romania, veniti dvs daca puteti aici sau sa spuneti care a fost ultimul avion care a plecat de aici spre România. Nu exista, unde suntem noi in Abu Dhabi nu au zburat catre Romania deloc, de cand am venit aici aceasta tara este in carantina, oricine intra trebuie sa stea in carantina 2 saptămâni, oricine pleacă sta 2 sapt in izolare in Romania.”, a spus Cătălin Hideg.

Citește și: Florin Cîțu, informații despre ‘Prima casă’! Ce se va întâmpla cu programul

Adina Mara Mihai, patroana unei firme care gestionează deșeuri medicale, a fost arestată preventiv de Judecătoria Cornetu într-un dosar privind deșeurile. Ea a fost directoare într-una dintre firmele lui Cătălin Hideg, cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.