Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulia Matei (MAE) participă la conferinţa Institutului European din România pe tema provocărilor din pandemie

mae.ro
iulia matei, MAE

Provocările generate de pandemia de COVID-19 au confirmat necesitatea unei acţiuni unitare şi coordonate care să contribuie la relansarea economică şi la consolidarea proiectului european, a evidenţiat, miercuri, secretarul de stat în MAE pentru Afaceri europene, Iulia Matei, la o conferinţă organizată de Institutul European din România, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, la evenimentul organizat online, Matei a subliniat importanţa Planului european de relansare, menit să sprijine atât refacerea economiilor, cât şi continuarea implementării obiectivelor pe termen mediu şi lung ale UE. Ea a reliefat necesitatea consolidării capacităţii UE de a răspunde rapid şi eficient la situaţiile de criză.

Citește și: CTP amendă usturătoare pentru jignirile aduse Bisericii Ortodoxe Române

Secretarul de stat în MAE a menţionat crearea unei rezerve strategice de echipamente medicale (RescEU stockpilling) şi a subliniat contribuţia deosebită a României - ca prim stat care a găzduit această rezervă - la punerea în practică a acestui instrument european de răspuns la situaţia de criză.

"În privinţa funcţionării Pieţei Unice, a făcut referire la importanţa soluţiilor identificate - inclusiv prin implicarea directă a României - care au permis buna funcţionare a acesteia, în condiţii de criză, de exemplu prin facilitarea 'coridoarelor verzi' pentru fluidizarea transportului de mărfuri în Uniune. În egală măsură, a evidenţiat importanţa digitalizării societăţilor europene pentru asigurarea unei coordonări eficiente şi în timp real a acestora, mai ales în condiţiile unor interdependenţe sporite între statele membre UE", se precizează în comunicat.

Citește și: Cutremur în SPP! Au fost schimbați toți șefii! Capul gărzii pretoriene a lui Klaus Iohannis, uns la conducerea unei structuri!

Totodată, în contextul interesului crescut al societăţii civile asupra funcţionării şi politicilor UE, secretarul de stat a subliniat importanţa strategică pe care o va avea Conferinţa privind viitorul Europei pentru valorificarea modalităţilor de consolidare a rezilienţei proiectului european.

Conferinţa "UE în faţa provocărilor generate de pandemie. Măsuri de răspuns şi scenarii de viitor" face parte din seria de conferinţe anuale ale IER pe teme europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.