Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulia Motoc, judecător CEDO, INTERVINE în scandaul revocării Avocatului Poporului: susținere totală pentru decizia de marți a CCR

iulia motoc

Judecătorul român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Iulia Motoc, susține decizia Curții Constituționale a României, prin care s-a decis că revocarea Avocatului Poporului a fost neconstituțională. Iulia Motoc amintește, marți, că a fost, în 2012, singurul judecător al Curții Constituționale care a avut o opinie contrară într-o speță similară.

„Când o opinie cândva minoritară devine cea majoritară. Am fost singurul judecător al CCR care în 2012 am formulat o opinie invocând principiul stabilității acestei instituții fundamentale pentru Statul de drept. În 2012 au fost circumstanțe dificile pentru Curtea Constituțională și îmi amintesc că decizia a fost adoptată spre dimineața, după un șir lung de decizii foarte dificile”, a scris, marți, pe Facebook, Iulia Motoc, judecător român la CEDO, arată Mediafax.

Curtea Constituțională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului, potrivit CCR.

Vezi și: CCR, primele explicaţii oficiale: Renate Weber îşi reia calitatea de Avocat al Poporului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.