Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I. Bulai, lecție învățată după ce a scandalizat online-ul: 'Nu, astăzi n-am să vă spun ce ar fi făcut Alexandru Ioan Cuza dacă ar fi trăit în zilele noastre'

gds.ro
Iulian Bulai

După ce a fost taxat dur pentru mesajul controversat de ziua lui Mihai Eminescu, Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților, lasă să se înțeleagă că și-a învățat „lecția”. Mesajul transmis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române:

„Nu, astăzi n-am să vă spun ce ar fi făcut Alexandru Ioan Cuza dacă ar fi trăit în zilele noastre.

Am să vă spun, în schimb, că ar trebui să privim spre momentul Unirii Principatelor și să luăm drept exemplu reformele modernizatoare care au dus la crearea Statului Român de azi.
24 ianuarie 1859 a fost un moment atât de important și pentru că a fost urmat de reforme majore: crearea tribunalelor județene, a curților de apel și a Curții de Casație, înființarea primei universități din țară, la Iași, și a Armatei Naționale, instituirea învățământului primar gratuit și obligatoriu, reforma agrară și introducerea unui sistem fiscal modern.
La 162 de ani distanță de la Unirea Principatelor Române, cred că trebuie să avem același deziderat – un stat modern, pe care îl putem construi doar reformând sistemele de bază ale unei țări din secolul XXI.
Ne plecăm în fața celor care au construit România până acum și începem noi reforme. Noi suntem generația care va face autostrăzi în Moldova și care va digitaliza țara”, scrie Bulai pe Facebook.

Amintim că deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților, a provocat o reacție negativă în social-media, după ce a ținut să îi ureze „la mulți ani” lui Mihai Eminescu și a afirmat că acesta ar fi fost USR-ist dacă era astăzi în viață.

„Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:
- ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.
- ar fi eliminat pensiile speciale.
- ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.
- ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.
- ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.
La mulți ani, Mihai!”, a scris Bulai pe pagina sa de facebook.

Cititorii l-au taxat în comentarii, amintindu-i că Eminescu este mort, că acesta avea simpatii legionare și că dacă ar fi fost în viață, probabil ar fi fost simpatizant al AUR, nu al USR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.