Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Bulai (USR): De 30 de ani statul plăteşte salarii la Institutul Român pentru Drepturile Omului, iar Parlamentul habar nu are ce se petrece acolo

Facebook
iulian bulai

Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat că de 30 de ani există Institutul Român pentru Drepturile Omului, înfiinţat în perioada lui Adrian Năstase, iar statul plăteşte salariile angajaţilor de acolo şi Parlamentul habar nu are ce face această instituţie. El precizează că între timp România este condamnată la CEDO pentru încălcări ale drepturilor omului şi multe abuzuri nu ies niciodată la iveală. Deputatul USR mai anunţă că, alături de alţi colegi de partid, a depus un proiect de lege care prevede ca IRDO să fie absorbit de CNCD, anunță news.ro.

„În România, sinecurile sunt aşa multe şi peste tot, că a devenit banal să le arăţi cu degetul. De 30 de ani există IRDO (Institutul Român pentru Drepturile Omului), de 30 de ani Statul plăteşte secretare, şoferi, contabili şi salarii de... cercetători, de 30 de ani Parlamentul habar n-are ce se-ntâmplă acolo. Între timp, România e condamnată la CEDO pentru încălcări ale drepturilor omului – iar multe abuzuri n-ajung niciodată la lumină, fiindcă oamenii nu-şi permit apelul la justiţie”, a scris Iulian Bulai joi pe Facebook.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

Deputatul USR a adăugat că directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului recunoaşte că instituţia nu are atribuţii în protejarea drepturilor omului.

„'Institutul... nu a avut atribuţii pe partea de protecţie a drepturilor omului', zice chiar directorul IRDO (Adrian Bulgaru, director executiv - n.r.). Iar de cercetat, nu se cercetează prea tare, că nu-s bani de proiecte, numai de lumină, căldură şi salarii. Drepturile omului, în ţara noastră, se cercetează în limita salariului şi se protejează... de alţii. Aceste instituţii trebuie să dispară. Formele fără fond ale statului român trebuie să dispară”, a completat Bulai.

El a mai anunţat că a depus un proiect de lege la Senat pentru ca IRDO să fie absorbit de CNCD.

„Da, împreună cu mai mulţi colegi, am iniţiat un proiect de lege prin care IRDO e absorbit de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Proiectul e acum la Senat. Abia aştept să văd dacă Florin Iordache, Lia Olguţa Vasilescu şi ceilalţi or să afle, până la vot, ce e cu IRDO ăsta sau o să voteze pentru eternizarea sinecurilor fondate de Adrian Năstase”, a conchis Iulian Bulai.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Conform legii de înfiinţare a Institutului Român pentru Drepturile Omului, mandatul institutului este: „de a asigura o mai bună cunoaştere de către organismele publice, asociaţiile neguvernamentale şi cetăţenii români a problematicii drepturilor omului, a modului în care drepturile omului sunt garantate în alte ţări, îndeosebi în ţările participante la Conferinţa pentru securitate şi cooperare în Europa precum şi de a informa opinia publică de peste hotare, organismele internaţionale, în legătură cu modalităţile practice prin care drepturile omului sunt asigurate şi respectate în România”, arată site-ul IRDO.

Proiectul de lege privind comasarea prin absorbţie a Institutului Român pentru Drepturile Omului de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iniţiat de către deputaţii USR Iulian Bulai, Emanuel Durş, Cristina Iurişniţi, Cristian Seidler şi Cosmin Sergiu Vlad, a fost înregistrat pe 28 iulie la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.