Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL: 'Liviu Dragnea și criza pestei porcine, un alt exemplu de guvernare în interes personal'

stiripesurse.ro
Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL, acuză că fiul lui Liviu Dragnea a profitat de reacția întârziată a autorităților în cazul epidemiei de pestă porcină africană. ”Statul nu a făcut nimic până nu și-a vândut porcii fiul lui Dragnea”, precizează liderul PNL într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Dumitrescu spune că Guvernul a ascuns față de publicul larg izbucnirea epidemiei și e de părere că actuala criză a pestei porcine africane ”este cea mai bună demonstrație a faptului că Liviu Dragnea și acoliții săi guvernează România în interes personal”.

Citește și: Românii și-ar putea lua adio de la voucherele de vacanță! Bogdan Trif a vorbit despre asta

Deși primele informații cu privire la epidemia de pestă porcină erau cunoscute de autoritățile din România de mult timp, statul nu a făcut nimic până fiul lui Dragnea nu și-a vândut porcii. Maniera în care Liviu Dragnea a acționat în acest caz demonstrează disprețul pe care liderul PSD îl are față de mediul de afaceri, acesta transformând statul într-un instrument în serviciul familiei și al acoliților săi. După ce și-a pus afacerea în siguranță, președintele principalului partid de guvernământ a dat drumul potopului, falimentând o întreagă industrie și producând pagube inestimabile în zeci de mii de gospodării.

Citește și: Știa că vine pesta porcină? Gestul suspect făcut de fiul lui Liviu Dragnea

Prin ascunderea față de publicul larg a informațiilor legate de posibilitatea izbucnirii unei epidemii de pestă porcină în România, actualii guvernanți au încălcat deliberat principiul nondiscriminării agenților economici din domeniu. Cei care au avut informații din timp, au vândut porcii și și-au salvat afacerea. De exemplu, Romcip Salcia, ferma de porci a lui Valentin Dragnea, care avea în iulie 2017 peste 13.585 de porci, a ajuns în prezent la aproximativ 3.000 de porci, după ce, vreme de un an, a abatorizat și vândut diferența. Cei care au aflat de pesta porcină ca noi toți, din anunțurile făcute de autorități acum o lună, și-au pus afacerile pe butuci. Carniprod Tulcea, de exemplu, avea 38.000 de porci în iulie 2017, și-a crescut efectivele la 48.030 în iulie 2018, iar toți porcii au fost incinerați la ordinul autorităților. Afacerea fiind practic secerată de molimă.

Citește și: EXCLUSIV! Am aflat cât plătește fiul lui Liviu Dragnea doar pentru închirierea salonului unde va avea loc nunta sa

Acțiunile autorităților statului în cazul crizei pestei porcine devoalează metodele de intervenție ale lui Liviu Dragnea și ale subordonaților săi în mecanismele pieței. De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca și alți membri ai guvernului, au o singură misiune: aceea de a-l proteja pe liderul PSD și afacerile acestuia, în detrimentul altor agenți economici care își doresc o piață liberă și concurențială.

Criza pestei porcine este cea mai bună demonstrație a faptului că Liviu Dragnea și acoliții săi guvernează România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru protecție și pentru profit.”, e mesajul senatorului Iulian Dumitrescu, liderul Grupului PNL din Senatul Romȃniei și prim-vicepreședinte PNL.

Citește și: A fost oficializat actul! Documentul care vizează toți bugetarii a fost publicat în Monitorul Oficial .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.