Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Iancu va fi membru neexecutiv al ANRE

iulian iancu

Iulian Iancu a primit votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Iulian Iancu a fost votat cu 224 de voturi pentru și 86 împotrivă.

Este inginer, specialitatea petrol si gaze; Potrivit CV-ului, a absolvit University Business School - Oxford, Marea Britanie, specialitatea management. Este deputat din 2005, neintrerupt, ocupand in Camera Deputatilor functia de presedinte al comisiei pentru industrii si servicii. In Guvernul Nastase (2000- 2004) a fost Secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului. Intre februarie 2000 si decembrie 2000 a fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale. Intre 1999 si 2000 a fost Director general adjunct al SNGN Romgaz Medias. Si-a inceput cariera la Distributia de gaze Medias in 1985 ca inginer stagiar. Iancu este si presedinele Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

Controversa legată de Gazprom

În decembrie 2012 circula informația ca Ambasada SUA s-ar fi opus numirii sale. Aceste bănuieli au fost alimentate de apariția unor telegrame Wikileaks în care era prezentat ca "omul Gazprom". Erau note diplomatice trimise în 2008 de la Ambasada SUA la București și "desecretizate" în 2011 de către Wikileaks. Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks de colegul sau de partid, Georgian Pop, drept "controlat de Gazprom". Tot Georgian Pop spunea, citat de oficialii americani într-o telegramă publicată de HotNews.ro, că Iulian Iancu "va susține South Stream și propunerile Rusiei pentru instalații de depozitare a gazului în Mediaș, Moldova și București". Georgian Pop este președintele Comisiei de control SRI din Parlament.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, îl numea pe Iulian Iancu ”omul Gazprom”, iar în urma acestei declarații, Orban a fost dat în judecată. În primă instanță, Iulian Iancu a câștigat procesul cu Orban, dar procesul se află în faza de recurs.

Numai că procesul a fost câștigat definitiv de Iulian Iancu, iar verificările dispuse ulterior de autoritățile statului au arătat că acuzațiile nu se confirmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.