Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Iancu, după ce a fost respins de Klaus Iohannis ca vicepremier: Sunt atacat chiar de Gazprom și de propaganda rusă

iulian iancu

Acuzat de opoziție că este „omul Gazprom”, deputatul PSD Iulian Iancu, care a condus discuțiile din comisiile parlamentare pe legea offshore,  a transmis joi că tocmai din partea Gazprom vin atacurile împotriva sa pentru că propaganda rusă vrea ca România să își mărească dependența de gazul rusesc, acțiunile mele împiedicând sistematic acest lucru. Poziția lui Iancu vine după ce PSD l-a propus la ministerul Energiei și Klaus Iohannis l-a respins pentru că „ar periclita parteneriatul strategic cu statele occidentale”.

Citește și: SURSE Ciocnire în PSD între curentele pro-guvernare și pro-opoziție .

„Mulțumesc tuturor acelora care mi-au transmis încrederea și susținerea lor în această perioadă.

În aceste zile am parcurs cu atenție atât opiniile în favoarea numirii mele în Guvernul României, cât și pe cele contra.

Doresc să le răspund acelora care au făcut declarații false și denigratoare în spațiul public la adresa mea și/sau la adresa activității mele (în majoritate covârșitoare, aceeași care au avut atitudini identice în perioada de dezbatere a Legii offshore, specialiști în manipulare și fake news):

1. Toate demersurile care stau la baza activității mele au fost în conformitate cu jurământul de parlamentar, pe care l-am depus cu mâna pe Biblie și pe Constituția României;

2. Toată activitatea mea a fost desfășurată în mod transparent (în marea majoritate a cazurilor chiar în prezența presei), constituțional, iar deciziile au fost întotdeauna luate prin vot în mod democratic.

Mai mult decât atât, dezbaterile cele mai importante precum cele legate de Comisiile de anchetă (Sterling, Băieții deștepți din energie, Formarea prețurilor în energie), dar și cele referitoare la legile cu impact economico-social foarte mare (Legea Energiei Regenerabile, Legea Energiei Electrice, Legea offshore, Legea minelor, Legea petrolului, Legea turismului, Legea Concurenței, Legea eficienței energetice, Legea BRUA, etc.) au fost dezbătute în mod public.

Toate aceste legi și în mod special cele referitoare la exploatarea, comercializarea și utilizarea resurselor minerale și materiilor prime ale României (în special gazele naturale) s-au desfășurat având în vedere interesul României și doar al României. Subliniez acest lucru, pentru că lupta a fost inegală: la lobby-ul celor direct interesați s-au aliniat și parlamentari* și chiar grupuri politice* care au pledat în defavoarea intereselor țării noastre, de multe ori sub acoperirea manipulării, diversiunii și a interpretării subiective date de ei legislației Europene și a ”piețelor libere”.

3. Am convingerea că atacurile la adresa mea vin chiar din direcția și în beneficiul Gazprom și al propagandei ruse, care vrea cu orice preț ca România să își mărească dependența de gazul rusesc, acțiunile mele împiedicând sistematic acest lucru.

Pe această cale, vreau să le reamintesc tuturor acelora care aduc în spațiul public acuze lipsite de acoperire că unii dintre cei care au utilizat aceste manevre în trecut au pierdut în instanță din cauza faptului că nu există nici urmă de adevăr în afirmațiile lor.

Activitatea mea a fost mereu una de echipă, iar deciziile au fost în final ale Parlamentului României și nu ale mele personal.

4. Cred cu tărie că parteneriatele strategice cu țările occidentale reprezintă cheia pentru evoluția sănătoasă a țării noastre. Spre deosebire de cei care mă acuză, am luptat și voi continua să lupt ca România să fie tratată cu demnitate și respectul cuvenit.

Voi rămâne consecvent crediței și convingerilor mele în toate acțiunile pe care le voi întreprinde și de acum înainte, indiferent de riscuri și calitatea publică pe care o voi avea.

*Acestora vreau să le amintesc următoarele articole din Tratatul Uniunii Europene:

”- Art. 4, alin.(2) – Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele, precum și identitatea lor națională, inerentă structurilor fundamentale politice și constituționale, inclusiv în ceea ce privește autonomia locală și regională. Aceasta respectă funcțiile esențiale ale statului și, în special, pe cele care au ca obiect asigurarea integrității sale teritoriale, menținerea ordinii publice și apărarea securității naționale. În special, securitatea națională rămâne responsabilitatea exclusivă a fiecărui stat membru.” (securitatea energetică este o componentă cheie a securității naționale)

și

”Art. 107, alin.(3), lit.b) - (3) Pot fi considerate compatibile cu piața internă:

(b) ajutoarele destinate să promoveze realizarea unui proiect important de interes european comun sau să remedieze perturbări grave ale economiei unui stat membru;”

Nu numai că avem dreptul, dar suntem obligați conform Tratatului să ne batem pentru a elimina orice perturbare gravă care ar putea afecta economia României, cât și securitatea națională”, a scris Iulian Iancu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.