Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Iancu spune că săptămâna viitoare se vor prezenta concluziile Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE

iulian iancu

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulian Iancu, a anunţat miercuri că săptămâna viitoare vor fi prezentate concluziile şi propunerile acestui for.

"Am ajuns să finalizăm un material de 7.000 de pagini. Avem în jur de 70 de pagini de concluzii şi propuneri. Aşa cum am spus de la început, nu ne-am concentrat asupra persoanelor. Nu acesta a fost obiectivul nostru, însă am desprins lucruri extrem de importante, unele grave, şi, de asemenea, propuneri care credem noi că ar putea să creeze efecte pozitive în întreg sectorul energetic. (...) Începând de săptămâna viitoare o să vă facem, printr-o prezentare publică, sinteza concluziilor şi propunerilor", a declarat Iancu la Parlament.

El a precizat că măsurile propuse în raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE vor viza mai multe instituţii.

"Noi nu luăm măsuri drastice, măsurile drastice vor trebui luate de instituţiile pe care noi le desemnăm că va trebui să aibă un efect asupra lor imediat după ce plenul se va pronunţa asupra raportului, adică vor fi vizate în primul rând Autoritatea de Reglementare, dar vor fi subiecte atât pentru Curtea de Conturi, pentru parchete, pentru operatori prin legislaţie secundară etc. Săptămâna viitoare vă vom da toate detaliile punctual. (...) Vom trimite la parchete numai dacă este cazul. (...) Noi nu venim cu măsuri drastice, noi facem propunerile şi solicităm instituţiilor direct vizate să ducă la bun sfârşit propunerile şi concluziile noastre", a afirmat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.