Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Ivan, MAE, despre problemele la secţia de votare din Italia: 'A fost o greșeală de comunicare și identificare a adresei, nu de mutare efectivă a secției'

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri vot

Iulian Ivan, director de coordonare din cadrul MAE, a declarat că a existat un caz în care adresa unei secții de votare din Italia a fost interpretată greșit, reprezentanții misiunilor diplomatice oferind adrese adiacente pentru a putea fi identificate mai ușor după relocare, potrivit mediafax.

Citește și: S-a aflat! De ce nu va vota Elena Udrea

"Sunt interpretări eronate. Într-adevăr, după emiterea ordinului ministrului, inițial, de numerotare a celor 441 de secții de votare, ca urmare a unor decizii unilaterale a proprietarilor de imobile sau ale autorităților locale care ne-au refuzat funcționarea secțiilor în spațiile respective, au fost nouă secții de votare care au trebuit relocate. Referitor la așa zisele adrese care s-au mai vehiculat, a fost o interpretare eronată, deoarece adresa, aici este în Italia, dacă nu mă înșel, s-a vehiculat această ipoteză. La început a fost o greșeală de comunicare și identificare a adresei, nu de mutare efectivă a secției", a afirmat Iulia Ivan, duminică, într-o conferință de presă.

Citește și: Surpriză! De ce a mers Carmen Iohannis singură la vot

El a explicat că în Trieste a existat un caz în care misiunea diplomatică de acolo a oferit și alte adrese adiacente pentru a putea fi găsită mai ușor secția de votare, astfel creându-se o confuzie.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot

"În Italia, la Trieste, locația secției de votare, cea corectă este din lista secțiilor de votare. Din dorința misiunilor diplomatice a de a oferi cât mai multe informații cu privire la destinație, deoarece pe Google Maps nu se putea identifica, s-a spus, ca să identifice mai ușor secția, adrese adiacente pentru a informa alegătorii cum să ajungă la secția de votare care e în mijlocul unui parc", a afirmat Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.