Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iureș în PNL Buzău: Doi liberali au demisionat din funcțiile de conducere după instituirea unui nou președinte

PNL siglă

Gabriel Avrămescu şi Vlad Pufu şi-au anunţat demisia din funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte, după ce la conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal (PNL) Buzău a fost numit Adrian Mocanu, în calitate de preşedinte interimar.

Potrivit deputatului Gabriel Avrămescu, decizia sa de a pleca de la conducerea organizaţiei judeţene a fost luată după ce în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) s-a stabilit ca filiala de la Buzău să fie condusă de către fostul deputat Adrian Mocanu. Avramescu va fi numit pe o funcție la ASF sau Consiliul Concurenței.

"Mi-am dat demisia în urma unei solicitări legate de un proiect naţional în care se doreşte coagularea tuturor forţelor de dreapta în jurul PNL, este un pas care a fost făcut astăzi cu primarul de la Alba Iulia, din partea USR, şi cu această solicitare a domnului Mocanu de a veni în PNL cu condiţia de a fi preşedinte la Buzău.

În condiţiile date, am considerat că, pentru binele partidului şi pentru maximizarea scorului la nivel naţional, este nevoie de acest semnal. Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, eu nu îmi doresc să activez într-o organizaţie cu domnul Mocanu, drept urmare am solicitat conducerii să-mi fie aprobată desfăşurarea activităţii politice în alt judeţ, colegul meu senatorul Vlad Pufu, prim-vicepreşedinte, şi-a anunţat şi dumnealui demisia şi din funcţia de prim-vicepreşedinte şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, domnul primar Rusen de la Scutelnici, care este prim-vicepreşedinte, şi-a anunţat şi dumnealui demisia din funcţie şi secretarul general al organizaţiei judeţene", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Gabriel Avrămescu.

Alături de preşedintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, şi-a înaintat demisia din funcţie şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu.

"Mi-am dat demisia dintr-un gest de onoare şi corectitudine faţă de colegii mei cu care am pornit un proiect în urmă cu trei ani şi mi se pare corect ca în momentul în care se închide o etapă în viaţa unui proiect să rămân parte din echipă.

Mă pun la dispoziţia partidului filialei Buzău şi în măsura în care noua conducere consideră că mai are nevoie de serviciile mele şi eu voi aprecia că toţi facem parte dintr-un nou proiect, cu siguranţă voi construi pentru PNL Buzău. M-a determinat să plec faptul că preşedintele organizaţiei şi-a înaintat demisia şi peste voinţa membrilor organizaţiei s-a luat decizia aducerii unei alte conduceri în BPN. Pentru mine PNL, dreapta românească, rămâne un proiect de suflet", a precizat, pentru AGERPRES, senatorul Vlad Pufu.

Fostul deputat Adrian Mocau nu a putut fi contactat pentru a oferi o reacţie vizavi de numirea sa în funcţia de preşedinte interimar al PNL Buzău. De-a lungul vremii Adrian Mocanu, fiul fostului senator şi preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a mai activat în câteva formaţiuni politice, între care PSD şi PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.