Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iurie Leancă îi transmite lui Vladimir Voronin: 'Încă ai mâinile pătate de sânge'

Iurie Leancă

Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) la funcția de președinte, îi transmite lui Vladimir Voronin că încă are mâinile pătate cu sânge în urma revoltei tinerilor din 7 aprilie 2009.

„Eu spre deosebire de Voronin am dat libertate de mișcare cetățenilor, pe când bătrânul comunist a ținut țara în dictatură și a reprimat sângeros acțiunea tinerilor din 7 aprilie. Voronin, nu uita, încă ai mîinile pătate de sânge,” a declarat Iurie Leancă.

Președintele PPEM susține de asemenea că Voronin otrăvește spațiul public cu minciunile sale tipic epocii staliniste și că brusc încearcă să pară preocupat de integrarea europeană, asta după ce vreme de mulți ani PCRM a militat împotriva Uniunii Europene.

Citește și: Acesta e CEL MAI IUTE ardei din lume: I-a făcut gaură în gât

„După ani de zile, în care PCRM său a militat împotriva UE, după ce miniștri din cabinetul comunist au devalizat bănci din Moldova, iar însuși domnul Voronin a furat, având la această oră o avere uriașă, bătrânul comunist vrea să pară preocupat de integrarea europeană și de binele Moldovei. Îi spun domnului Voronin că ar trebui să îi fie rușine pentru minciunile pe care le spune și să își aducă aminte că eu am făcut pentru țară Acordul de asociere, regimul liber al vizelor, iar liderii europeni știu foarte bine aceste lucruri. Liderii europeni au preferat să vorbească cu mine, au semnat acest Acord cu mine, atunci când eram Premier și nu așteaptă minciunile lui Voronin,” conchide Iurie Leancă.

Declarațiile liderului PPEM vin în răspuns la scrisoarea deschisă pe care Vladimir Voronin a adresat-o Angelei Merkel și în care se arată îngrijorat de numărul tot mai scăzut de moldoveni care își doresc aderarea la UE. De această „crimă” ar fi vinovat inclusiv președintele PPEM, susține Voronin.

Citește și: Provincia cu cei mai mulți miliardari își deschide punct de reprezentare în România

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.