Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

J.K. Rowling, decorată cu ordinul Companion of Honour de prinţul William al Marii Britanii

gettyimages.com
J K Rowling

J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a fost decorată cu ordinul Companion of Honour de prinţul William al Marii Britanii, marţi, la Palatul Buckingham, scrie NEWS.RO, citând nme.com.

Citeşte şi: UPDATE - S-a activat PLANUL ROŞU în Buzău. Mai multe VICTIME după ce o maşină a lovit un grup de elevi / FOTO

Ordinul Companion of Honour a fost înfiinţat în anul 1917 şi are doar 65 de membri, acesta reprezentând o recunoaştere pentru servicii de importanţă naţională.

Rowling, în vârstă de 52 de ani, a fost decorată pentru serviciile aduse literaturii, precum şi pentru filantropie. Scriitoarea a declarat că se simte „extrem de onorată”.

Între alţi membri ai ordinului se numără: Stephen Hawking, David Attenborough, Judi Dench, Ian McKellen, Maggie Smith şi Delia Smith.
În 2001, J.K. Rowling a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”, o franciză literară care a stat la baza realizării a opt lungmetraje, ce au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

La începutul lunii august, scriitoarea britanică J.K. Rowling, cunoscută mai ales pentru seria ”Harry Potter”, a redevenit cel mai bogat autor din lume, după aproape un deceniu de când a mai deţinut acest titlu, surclasându-l pe americanul James Patterson, care va lansa în iunie 2018 o carte scrisă împreună cu Bill Clinton, potrivit unui clasament anual întocmit de jurnaliştii revistei Forbes.

Forbes a estimat că J.K. Rowling a câştigat 95 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2016 - 31 mai. Suma reprezintă echivalentul a 180 de dolari pe minut.

Citeşte şi: Un martor al crimei de la metrou RUPE TĂCEREA. Detalii ÎNGROZITOARE: 'Oamenii filmau, nu a intervenit NIMENI...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.