Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jacques Villeneuve, campion mondial de Formula 1 în 1997, s-a clasat pe locul 22 în cursa de 500 mile de la Daytona

ferrari.com
Jacques Villeneuve

Pilotul canadian Jacques Villeneuve, campion mondial de Formula 1 în 1997, s-a clasat pe locul 22 în cursa de 500 mile de la Daytona, disputată duminică în cadrul campionatului nord-american de automobilism NASCAR, transmite Reuters, citat de Agepres.

Villeneuve, 50 ani, învingător la Indianapolis 500 (IndyCar, 1995), s-a clasat pe locul 22 în cursa de debut a sezonului NASCAR, după ce a luat startul de pe ultimul loc al grilei de start cu 40 de maşini. Susţinut de echipa Hezeberg, Villeneuve a reuşit să se califice miercuri pentru Daytona 500 cu un Ford Mustang, după ce a reuşit al 36-lea timp în sesiunea de calificare.

În cursă, Villeneuve s-a răsucit la un moment dat în turul 38, fără a fi atins, când intra la boxe, dar a reuşit să recâştige controlul maşinii, iar mai târziu a evitat o catastrofă, când s-a izbit de un Chevrolet condus de Tyler Reddick, care a pierdut controlul maşinii din cauza unor probleme mecanice. Canadianul a reuşit să rămână pe pistă şi a încheiat cursa.

Începând cu 2019, Villeneuve a concurat în campionatul Whelen Euro Series din NASCAR, alături de Loris Hezemans, campionul seriei europene, care este pilotul principal al echipei Hezeberg în Europa.

Cursa Daytona 500 a fost câştigată de debutantul Austin Cindric, 23 ani, de la Team Penske, care l-a învins cu 36/100 pe Bubba Darrell Wallace Jr, în timp ce locul trei a fost ocupat de Chase Briscoe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.