Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro: 'Brazilia dorește o soluție pașnică pentru criza din Venezuela'

Jair Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat miercuri în cadrul unui interviu televizat că forțele armate din Brazilia nu doresc și nu pregătesc o intervenție militară în Venezuela, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

Declarația președintelui susține declarația făcută marți de Fernando Azevedo e Silva, ministrul brazilian al Apărării, care a transmis că administrația din Brazilia nu ia în considerare inițierea unei intervenții militare în Venezuela și speră ca părțile implicate să găsească o soluție pașnică pentru rezolvarea crizei.

„Nu este o ipoteză pe care o luăm în considerare. Brazilia dorește o soluție pașnică pentru criza din Venezuela”, a declarat ministrul, făcând referire la o intervenție militară.

Citește și: Armata siriană a interceptat mai multe rachete lansate de aeronave de vânătoare israeliene

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.