Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al SUA: Americanii vor un 'rezultat negociat' al războiului

Yahoo News
Jake Sullivan

Consilierul american pentru securitate națională afirmă că SUA a purtat discuții cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat" cu Rusia, potrivit CNN, anunță mediafax.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat joi că Statele Unite „nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale" Rusiei. Totuși, el a dezvăluit că parte americană a purtat discuții cu Ucraina despre cum ar putea arăta o înțelegere.

În discuția cu Center for a New American Security, Sullivan a declarat că SUA vor continua „să sprijine și să se consulte" cu Ucraina „cu privire la modul în care doresc să abordeze un rezultat negociat cu rușii".

„Și, pentru moment, a-i sprijini în acest sens înseamnă să-i sprijinim prin furnizarea constantă de arme și informații pentru a întări mâna țării la masa negocierilor”, a adăugat el.

Potrivit CNN, în ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici și europeni pentru a discuta scenarii pentru o încetare a focului și pentru a pune capăt războiului printr-o înțelegere negociată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.