Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

James Bond de România - Prima operațiune a poliției italiene încheiată cu ajutorul unui agent sub acoperire străin

raiuno.it
carabinieri politie italia

Pentru prima data în Italia o operațiune a Poliției a fost încheiată cu ajutorul unui agent sub acoperire străin. S-a întâmplat la Torino, iar agentul sub acoperire este un polițist român, transmite corespondentul Digi24 în Italia.

România are polițiști bine pregătiți, scriu ziarele. Ancheta asupra traficului internațional de droguri s-a încheiat cu arestarea a două persoane. În timpul cercetărilor efectuate de Echipa Antidrog din Torino și de Serviciul Central al Poliției, un polițist român s-a infiltrat în interiorul organizației criminale și cu ajutorul său s-a confirmat că grupul avea o bază operativă în Italia unde transportau mari cantități de cocaină și heroină din America de Sud, mai ales din Brazilia.

Citește și: BIOGRAFIA neromanțată - Cine este Eugen Nicolicea, propunerea PSD la conducerea Ministerului Justiției

Șeful organizației era un preot evanghelist în vârstă de 39 de ani, poreclit „People”, care predica într-o biserică creștină de la periferia orașului Torino. El a fost arestat împreună cu o altă femeie, complice. Potrivit anchetatorilor, preotul cu viață dublă se folosea de poziția sa din interiorul comunității religioase pentru a-și crea un alibi și pentru a se feri de suspiciuni. El se ocupa de organizările transporturilor, iar femeia ținea legătura la curent curierii cu toate informațiile necesare.

Curierii erau recrutați din România și ancheta a plecat de la procurorii români. Polițistul nostru a fost câteva săptămâni sub acoperire în calitate de curier. Presa italiană scrie acum că România are polițiști bine pregătiți și că 007-le român a avut un rol esențial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.