Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

James Franco şi Steven Spielberg sunt marii absenţi din lista nominalizărilor la Oscar 2018

news.ro
academia americana de film oscar

„Wonder Woman”, James Franco şi Steven Spielberg se numără printre marii absenţi din lista nominalizărilor la Oscar 2018. Lungmetrajul „Wonder Woman” nu a fost deloc luat în calcul de Academia de film americană privind cursa pentru Oscar, deşi a fost unul dintre cele mai profitabile filme ale anului trecut şi a primit numeroase critici favorabile.

Cineastul James Franco era unul dintre favoriţii pentru a primi o nominalizare la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, pentru filmul „The Disaster Artist”, pe care l-a şi regizat, şi pentru care a fost premiat la Festivalul de la San Sebastian. Franco a primit un Glob de Aur pentru interpretarea sa, însă cu zece zile înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar, el a fost acuzat de cinci femei de comportament sexual neadecvat. Acest fapt, scriu jurnaliştii de la The Hollywood Reporter, a dus la excluderea lui.

O altă absenţă surprinzătoare este aceea a lui Steven Spielberg, la categoria „cel mai bun regizor”, pentru „The Post”. Lui i se alătură Tom Hanks, protagonistul filmului.

Şi pelicula „I, Tonya” ar fi meritat o nominalizare la categoria „cel mai bun film”, spun criticii. La fel şi animaţiile „Dispicable Me 3” şi „Cars 3”.

Considerat unul dintre favoriţi, cel mai recent lungmetraj al lui Fatih Akin nu a fost nominalizat pentru „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. „In The Fade” şi filmul israelian „Foxtrot”, de Samuel Maoz, dar şi documentarul „Jane” se numără îngtre absenţi.

Deşi apreciate pe parcursul anului de critici şi de public, „The Big Sick”, „The Florida Project” şi „Molly's Game” au primit câte o nominalizare, la categoriile „cel mai bun scenariu original”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Willem Dafoe), respectiv „cel mai bun scenariu adaptat”.

Dacă Dafoe a primit o nominalizare, cauza pentru care filmul în care joacă nu s-a regăsit în lista altor categorii poate fi reprezentată de acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse în luna decembrie lui Andrew Duncan, cofondator al companiei June Pictures, care a produs lungmetrajul.

Mai mulţi dintre nominalizaţii la categoriile premiilor Academiei au legături strânse cu persoane acuzate de hărţuire sexuală.

„Coco” a fost nominalizat pentru „cel mai bun lungmetraj de animaţie”, deşi filmul a fost lansat după ce unul dintre şefii Pixar, John Lasseter, a anunţat că se retrage fiind acuzat de comportament neadecvat. Animaţia a primit în decembrie şi două nominalizări la Globurile de Aur.

După ce Christopher Plummer a preluat rolul jucat iniţial de Kevin Spacey în „All the Money in the World”, el a primit o nominalizare la Globurile de Aur şi una la premiile BAFTA. Spacey a fost eliminat din distribuţie după ce i-au fost aduse numeroase acuzaţii de hărţuire sexuală.

Totuşi, Kobe Bryant, starul echipei Lakers, acuzat de viol în 2003 - caz respins, urmat de o înţelegere civilă - a primit o nominalizare pentru scurtmetrajul animat „Dear Bascketball”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.