Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria face apel la CALM, după incidentele cu zeci de victime de la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Inquam Photos / Octav Ganea
îmbrânceli Catedrala Mântuirii Neamului

UPDATE

Un număr de 105 persoane dintre cele care participă la manifestările de la Catedrala Mântuirii Neamului au avut nevoie de îngriiri medicale, până la ora 18.00, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, nouă persoane au fost transportate la spital.

Până la ora 18.00, un număr de 105 persoane au fost asistate medical, dintre care nouă au fost transportate la spital, au anunţat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Citește și: Anunț făcut de noul ministru al Muncii! Cum se vor plăti pensiile în 2019

Mii de persoane aşteaptă încă, duminică seară, să intre în curtea Catedralei.

Știrea inițială

Mai mulţi credincioşi care aşteptau duminică să ajungă la moaştele Sfântului Andrei aflate în Catedrala Mântuirii Neamului s-au îmbrâncit şi au încercat chiar să forţeze cordonul de jandarmi, desfăşurat pentru a asigura accesul controlat spre catedrală

"În zona exterioară Catedralei sunt câteva mii de persoane care aşteaptă să viziteze altarul catedralei şi celelalte puncte de interes pe care le au de vizitat. Colegii mei au luat măsuri astfel încât accesul în incinta catedralei să se facă într-un mod cât mai organizat pe grupuri mici de persoane, astfel încât să prevenim accidentele şi evenimentele nedorite. Însă parte din aceste persoane pe fondul oboselii, pe fondul temperaturilor scăzute, şi-au pierdut răbdarea şi au forţat accesul", a declarat duminică, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Citește și: „Bijuteria” coroanei Ford: ‘La Craiova s-au produs maşini de miliarde de euro’

El a făcut un apel la calm şi la evitarea îmbrâncelilor.

"Sunt câteva mii de persoane acolo şi este nevoie ca recomandările noastre să fie auzite. Luăm aceste măsuri pentru a preveni accidente şi incidente de orice fel", a spus Enache.

Citește și: S-a aflat! Ce studii a făcut Andra

El a precizat că un dispozitiv de 600 de jandarmi asigură, duminică, ordinea publică la Catedrala Mânturii Neamului şi vor rămâne în dispozitiv şi în zilele următoare, în caz de necesitate, dacă fluxul de pelerini va continua.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, până la ora 16,00 au fost asistaţi medical în zona catedralei un număr de 93 de credincioşi, şase dintre aceştia fiind transportaţi la spital.

Citește și: Anunț făcut de noul ministru al Muncii! Cum se vor plăti pensiile în 2019 .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.