Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria face primele precizări de la INCIDENTELE din cimitirul Valea Uzului: 'Românii au rupt cordonul de ordine al jandarmilor și au intrat în cimitir'

Mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir. La rândul lor, maghiarii care au format un lanț uman încep să se retragă. Fostul șef al Marelui Stat Major, generalul Mircea Chelaru este la fața locului, în Valea Uzului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că mai mulți cetățeni români au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în Cimitirul Valea Uzului.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

„Jandarmeria se află la Valea Uzului, avem efective, scopul nostru este de a preîntâmpina tulburarea ordinii și liniștii publice. Românii au rupt cordonul de ordine al jandarmilor și au intrat în cimitir, iar maghiarii care erau în față s-au dat la o parte și s-au retras. În cimitir are loc o slujbă religioasă și se depun coroane. Jandermeria nu a folosit forța”, a spus Dănculea.

Peste 1000 de maghiari formaseră un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, declarând, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii stăteau unii lângă alții, iar pentru că erau foarte mulți, nu a trebuit să se țină de mână pentru a bloca accesul.

Citește și: PSD impune condiții! Cum ar putea accepta Pactul politic propus de Iohannis: Doar așa vom susține!

„Sunt cel puțin 1.000 de persoane din zona Ciucului, dar și din Covasna, este o acțiune de solidaritate și de veghe în jurul gardului Cimitirului din Valea Uzului, pe terenul adiacent al drumului care se află în domeniu public al județului Harghita. Este un lanț uman, suntem atât de mulți oameni încât nici nu trebuie să ne ținem de mâini, stăm unii lângă alții doar la intrarea în cimitir. Așteptăm și vedem ce se întâmplă. Prin acțiunea noastră dorim să nu aibă loc în cimitir evenimente până nu se reglementează situația, mai ales la nivelul ministerelor Apărării din România și Ungaria, care au semnat un acord privind cimitirele militare”, spunea Korodi.

În Cimitirul Eroilor din Valea Uzului erau programate, joi după-amiază, manifestări aprobate de Primăria Dărmănești de sărbătorire a Zilei Eroilor.

"În legătură cu evenimentul din Valea Uzului, Centrul de informare publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

Pe timpul desfășurării evenimentului nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine.

In legătură cu informațiile apărute în spațiul public privind distrugerea unor cruci, din primele constatări nu au fost observate astfel de elemente dar vor fi desfășurate activități specifice de către organele competente pentru cercetarea la fața locului a tuturor aspectelor.

Participanții la eveniment au început să părăsească zona iar forțele de ordine vor rămâne în continuare acolo până la finalizarea întregii activități" au precizat, în urmă cu scurt timp, reprezentanții Jandarmeriei Române.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac:’Demisionați,vă rog! Ce ziceți, aveți curaj?’ .

 

Liderii UDMR descriu INCIDENTELE: 'A fost ceva de nedescris în cuvinte, au venit sute de români, foarte mulți ultrași de la galerii de fotbal, la înaintare'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.