Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Mehedinţi: Nouă suporteri sancţionaţi după incidentele de la meciul U. Craiova 1948 - Rapid Bucureşti

jandarmi atacati 1

Nouă persoane au fost sancţionate contravenţional, după incidentele petrecute în zona stadionului din Drobeta Turnu Severin, în timpul meciului de fotbal dintre U. Craiova 1948 şi FC Rapid Bucureşti, informează duminică Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, potrivit AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, din cauza pandemiei de COVID-19, la nivel naţional meciurile de fotbal se dispută fără spectatori în tribune. Cu toate acestea, la fiecare partidă de fotbal, jandarmii sunt prezenţi în zona imediată şi apropiată arenei sportive pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciului. O astfel de situaţie a avut loc, în seara zilei de sâmbătă, înaintea partidei de fotbal dintre echipele U. Craiova 1948 - FC Rapid Bucureşti.

"Astfel, aproximativ 150 de suporteri ai galeriei Peluza Sud 97 U. Craiova s-au deplasat în mod individual cu autoturisme personale la stadionul din Drobeta Turnu Severin, în vederea susţinerii echipei U Craiova din afara arenei sportive. După începerea meciului, o parte dintre aceştia, în mod spontan, au aruncat în arena sportivă şi asupra forţelor de ordine cu mijloace pirotehnice (fumigene şi petarde). În acest context, forţele de ordine au somat suporterii să înceteze acţiunea ilegală şi să părăsească zona, aceştia nerespectând indicaţiile forţelor de ordine, ceea ce a impus intervenţia acestora pentru dispersarea lor şi îndepărtarea din zona stadionului", se menţionează în comunicat.

Olguța Vasilescu, replică pentru Violeta Alexandru: 'Lasă lecțiile și discursul politic de campanie că noi am fost răi și tu ești Zâna Bună a pensionarilor'

Sursa citată precizează că intervenţia Jandarmeriei a fost efectuată exclusiv în scopul asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică şi încetării violenţelor exercitate asupra forţelor de ordine.

"Intervenţia a fost fermă, cu respectarea prevederilor legale specifice, graduală şi proporţională în raport cu modul de comportare al suporterilor. În urma intervenţiei, s-a reuşit identificarea a nouă persoane cu un comportament antisocial, fiind legitimate şi sancţionate contravenţional, conform nerespectării prevederilor Legii 61/1991 republicată, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevederilor Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, precum şi Legii 55/2020 privind nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. De asemenea, unei persoane i s-a aplicat sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de 6 luni", mai arată sursa citată.

IJJ Mehedinţi informează că în urma intervenţiei forţelor de ordine nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale, nici personalului forţelor de ordine, nici suporterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.