Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Montană răspunde la acuzațiile Salvamontului: 'Sunt bazate pe informații false'

Facebook Jandarmeria Montană Valea Prahovei
Jandarmeria Montană Valea Prahovei

Jandarmeria Montană respinge într-un comunicat de presă acuzaţiile Salvamont în legătură cu desfăşurarea acţiunii de salvare de la cota 2000.

"Referitor la unele afirmații bazate pe informații false despre modul de desfășurare a acțiunii de salvare din data 24.01.2019, de la cota 2000, facem următoarele precizări:

-jandarmeria montană nu și-a asumat nici o acțiune de salvare a turistilor de la cota 2000, fiind doar o acțiune de sprijin si conducere a acestora intre telegondola de la Furnica si telecabina;

- colegii noștri au fost la cota 2000 începând cu ora 10.30;

- apelul pe 112 a fost la 11.15;

-o parte dintre turiști au fost conduși de către jandarmii montani către telecabina de la cota 2000 pentru a fi coborâți la cota 1400;

-jandarmii ce apar in fotografia facuta la cota 1400 intrau schimbul II, nu au aparut dupa 40 de minute, cum eronat s-a spus", a comunicat Jandarmeria Montană.

Citește și: Atenție! Toți românii trebuie să știe acest lucru! Pot scăpa de plata taxelor

Punctul de vedere a fost transmis după ce Salvamont România a acuzat Jandarmeria Montană că îşi atribuie merite pentru acţiuni de salvare realizate integral de salvamontişti.

Salvamont Romania a transmis că dezaprobă ”practicile incorecte” folosite de către Jandarmeria Montană care îşi atribuie acţiuni de salvare realizate uneori exclusiv de către salvamontişti. Ultima astfel de situaţie s-a înregistrat joi, când s-a acţionat pentru coborârea a zeci de turişti blocaţi în telegondola din Sinaia. Salvamontiştii susţin că jandarmii montani au apărut la poalele muntelui după 40 de minute de la finalizarea acţiunii.

”Salvamont Romania dezaprobă practicile incorecte folosite de către Jandarmeria Montană prin care îşi atribuie şi promovează în presă acţiuni de salvare realizate de către salvamontişti. Ultima situaţie de acest gen a avut loc în ziua de joi 24 ianuarie, când jandarmii montani au emis comunicate către presa scrisă şi audiovizual, atribuindu-şi salvarea a zeci de oameni blocaţi în telegondola din Sinaia sau coborâţi de la cota 2000. Operaţiunea de salvare a fost executată integral doar de către salvamontiştii din Sinaia, împreună cu angajaţii domeniului schiabil Sinaia, care au organizat turiştii în grupuri ce au fost coborâte pe schiuri, pe jos sau cu maşinile de bătut zăpada”, a transmis, joi seară, Salvamont România.

Salvamontiştii susţin că abia la la 40 de minute de la încheierea acţiunii de coborâre a turiştilor au apărut şi primii jandarmi la poalele muntelui, ”moment în care salvamontiştii aveau în derulare un alt caz, cu o persoană cu probleme medicale, caz la care jandarmii doar au privit de la distanţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.