Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria pune PRESIUNE, după ce un șef a fost REȚINUT de DIICOT: 'Clarificarea tuturor aspectelor legale'

www.viata-libera.ro
marș jandarmi

Jandarmeria a precizat vineri că percheziţiile făcute joi de procurorii DIICOT la sediul Bazei de Aprovizionare şi Deservire s-au desfăşurat implicit cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, instituţia fiind direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale.

"Referitor la activitatea desfăşurată de procurorii DIICOT la sediul Bazei de Aprovizionare şi Deservire a Jandarmeriei Române în data de 03.08.2017, precizăm că aceasta s-a desfăşurat implicit cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, instituţia noastră fiind direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale. Jandarmeria Română asigură în mod ferm opinia publică de faptul că va acorda tot suportul necesar organelor abilitate pentru clarificarea faptelor şi împrejurărilor cercetate, în care sunt suspectate cadre ale instituţiei", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citește și: China nu se lasă! Ce armă pregătește pentru a se lua la trântă cu SUA

Şeful Bazei de Aprovizionare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reţinut, vineri, de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie şi şantaj.

Marian Corcodel va fi prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Perioadă nefastă! Cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din România, atins la portofel

De asemenea, un alt angajat al bazei este cercetat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 12 percheziţii imobiliare (dintre care şapte la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni.

Citește și: Vești nemaipomenite! Câte sute de kilometri de autostradă vor mai fi scoase la licitație în 2017

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile şi, de asemenea, şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte", susţin procurorii.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu clarifică ceea ce a spus Tudose! Se mărește sau nu vârsta de pensionare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.