Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Română și-a cinstit ocrotitorii spirituali. PS Varlaam: Să nu uităm să ne rugăm îngerului păzitor

basilica.ro
PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oficiat luni Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavril” din incinta Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din Capitală. El a vorbit despre lucrarea îngerilor în istoria mântuirii și i-a sfătuit pe credincioși să nu uite niciodată de prezența îngerilor păzitori în viața lor, conform basilica.ro.

„Mântuitorul Însuși ne spune că fiecare om are un înger păzitor. El îi atenționează pe cei care-L ascultă să se comporte omenește și frățește, cu dragoste, față de toți oamenii, chiar și cu cei pe care în general noi, oamenii, îi considerăm mici sau neînsemnați”, a spus Episcopul-vicar patriarhal, citând din Evanghelia după Matei: „îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri.

„Iată deci că trebuie să avem un comportament respectuos, plin de fidelitate, de credincioșie, față de îngerul care ne ocrotește și, de asemenea, să fim cu luare aminte la comportamentul nostru față de semenii noștri, pentru că îngerii lor păzitori pururea văd fața Tatălui lui Hristos, Care este în ceruri și pot cere de la noi, pentru comportamentul nostru inadecvat, pedepse de la Dumnezeu”, a avertizat ierarhul.

„Să nu uităm niciodată să ne rugăm și îngerului nostru păzitor, îngerului care ocrotește Cetatea Bucureștiului, îngerilor care ocrotesc neamul nostru românesc”, a continuat el.

„Să ne poarte de grijă în această perioadă atât de dificilă a pandemiei, să ne păzească sănătoși și să ne treacă înspre momentul în care, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin mijlocirea lor, vom putea relua viața noastră firească de zi cu zi, cu care eram obișnuiți până acum și pe care o așteptăm cu multă ardoare.”

Episcopul-vicar patriarhal a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru Jandarmeria Română și a oficiat o slujbă de pomenire pentru jandarmii care s-au jertfit pentru apărarea țării și a credinței strămoșești.

Ierarhul a dăruit Jandarmeriei Române o icoană a Sfântului Dimitrie Basarabov, iar reprezentanții Jandarmeriei Române i-au oferit albumul de protocol al instituției.

Reprezentanții Jandarmeriei Române au transmis pe pagina de Facebook a instituției:

„Pornind de la deviza înscrisă pe stema Jandarmeriei, Lex et ordo („Lege și ordine”), idealul și datoria instituției noastre au evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinții Arhangheli. Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează legea, fiind apărător al dreptății, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează ordinea și pacea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.