Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Suceava implementează proiecte cu finanţare europeană pentru lupta împotriva criminalităţii

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava implementează, în parteneriat cu omologii de la Garda Naţională din Ucraina, două proiecte cu finanţare europeană pentru consolidarea capacităţii de pregătire fizică şi psihologică în vederea sprijinirii structurilor specializate în lupta contra crimei organizate, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, şeful IJJ Suceava, lt. col. Marian Mihai Lungu.

IJJ Suceava beneficiază de fonduri europene pentru construirea unei piste de pregătire colectivă, organizarea unor schimburi de experienţă şi antrenamente comune, achiziţionarea unei autospeciale şi dotarea grupei de intervenţie antiteroristă cu materiale specifice, conform Agerpres.ro.

Citește și: SURSE - PNL intră în formație de luptă: lista miniștrilor vehiculați pentru CJ și reședințele de județ

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat proiectul finanţat prin programul de finanţare PCT Interreg România - Ucraina 2014-2020, ai cărui beneficiari sunt IJJ Suceava şi Garda Naţională a Ucrainei, fiind prezent şi managerul de proiect din partea ucraineană, maior Vitalii Guzii.

În cadrul proiectului "Consolidarea capacităţilor de pregătire a grupei de acţiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică şi de evaluare psihologică", IJJ Suceava are calitatea de lider de proiect.

Totodată, pe 5 martie, în oraşul Ivano-Frankivsk din Ucraina urmează să se desfăşoare activitatea de deschidere a unui al doilea proiect, finanţat prin acelaşi program, "Consolidarea capacităţii instituţionale şi tehnice de a interveni în sprijinul structurilor specializate care luptă împotriva crimei organizate", proiect în cadrul căruia Garda Naţională a Ucrainei are calitatea de lider de proiect, iar IJJ Suceava are calitatea de partener.

Citeşte şi: Colegul jandarmeriţei Nistor a jucat PING PONG cu pretenţiile din dosarul agresorilor până nu a mai primit NIMIC - Motivele judecătorului de caz

Contractele de grant pentru cele două proiecte finanţate prin programul de finanţare PCT Interreg România - Ucraina 2014-2020 au fost semnate în noiembrie 2019, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava şi în oraşul Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Proiectele (RO-UA TP, cod EMS-ENI:2SOFT/4.3/97 şi RO-UA SITC, cod EMS-ENI:2SOFT/4.3/99) se înscriu în Prioritatea 4.3 a programului de finanţare - Prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi cooperarea poliţienească şi au ca obiectiv principal creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor care trăiesc în regiunile zonei comune de frontieră şi în special identificarea soluţiilor optime în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei oganizate din regiune. Acestea urmăresc consolidarea capacităţilor de formare a grupei de acţiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică şi de evaluare psihologică şi consolidarea capacităţii instituţionale şi tehnice de a interveni în sprijinul structurilor specializate care luptă împotriva crimei organizate.

Activităţile propuse în cadrul proiectelor, pentru partea română, vizează modernizarea şi dotarea laboratorului psihologic al IJJ Suceava, construirea unei piste de pregătire colectivă, organizarea unor schimburi de experienţă şi antrenamente comune, achiziţionarea unei autospeciale şi dotarea grupei de intervenţie antiteroristă cu materiale specifice.

Perioada de implementare a proiectelor este de 18 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.