Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii au intervenit pentru salvarea a doi turiști din Cluj, care s-au rătăcit pe un versant izolat

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus jandarmi

Doi turişti din Cluj au fost salvaţi de jandarmii vâlceni după ce au plecat într-o excursie spre Schitul Iezer, iar la un moment dat s-au rătăcit pe un versant izolat sâmbătă seara şi au cerut ajutor la 112.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, doi tineri din Cluj, pasionaţi de excursii pe munte, care au plecat sâmbătă, din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat şi au cerut ajutor prin apelul unic de urgenţă 112, în jurul orelor 22.00, potrivit news.ro.

Citește și: PSD, anchetat de DNA. Care sunt motivele anchetei de amploare

“În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan şi salvamontişti, care a plecat în căutarea tinerilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o localizare cât mai exactă. Din cauza traseului dificil şi prăpăstios, tinerii au fost găsiţi după 30 de minute de căutări, puţin speriaţi şi dezorientaţi, la aproximativ 500 de metri de Schitul Iezer”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

Cei doi tineri au mărturisit jandarmilor şi salvamontiştilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar s-au rătăcit din cauza traseului nemarcat pe care au pornit, a hărţii avute şi lăsării întunericului, s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112.

Turiştii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduşi în siguranţă până la autoturismul lor, parcat în apropierea Schitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.