Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii învaţă să acorde prim-ajutor medical în situaţii de urgenţă

Inquam Photos - George Călin
Inquam jandarmi

Jandarmii din Botoşani participă la cursuri de prim-ajutor organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de ISU, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, 16 jandarmi au participat la activităţile de instruire susţinute de coordonatorul SMURD şi un paramedic din cadrul ISU. Acestea au constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator sau cele specifice dezobstrucţiei căilor respiratorii.

"Acordarea primului ajutor este foarte importantă şi poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De aceea, orice persoană care ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victimele, dacă are cunoştinţele necesare. Pentru a veni în sprijinul poliţiştilor şi al jandarmilor, care uneori ajung primii la o situaţie de urgenţă, la nivel naţional, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază", au precizat oficialii ISU.

Principalul obiectiv al acţiunilor este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale.

Activităţile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind poliţiştii şi jandarmii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.