Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie după anunțul de mobilizare: Japonia impune sancțiuni împotriva a 21 de companii din Rusia

pixabay
rusia, japonia

Japonia a adăugat 21 de companii rusești pe lista companiilor vizate de sancțiuni și a interzis, de asemenea, exportul de mărfuri care are legătură cu producerea de arme chimice în Rusia - transmite Ministerul de Externe japonez, conform Rador, care citează Interfax.

''În contextul situației internaționale actuale create în jurul Ucrainei și pentru că Japonia doreşte să contribuie la eforturile internaționale de reinstaurare a păcii internaționale (...) și ținând cont de măsurile pe care o serie de țări importante au decis să le întreprindă, Cabinetul nipon a aprobat ''Interdicția de export (...) împotriva următoarelor companii din Federația Rusă...'' - se specifică în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe de la Tokyo.

Potrivit comunicatului ministerului, Tokyo a decis să impună o interdicție de export împotriva a 21 de companii rusești.

În plus, Japonia impune un embargo asupra exportului de mărfuri și materiale care au legătură cu producerea de arme chimice în Federația Rusă.

Printre companiile incluse pe listele de sancțiuni se numără, între altele, Institutul Central de Cercetare Nr.46 al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Moselektronproekt, Etalon, Maşpriborintorg, Energia, Institutul de Fizică Teoretică și Experimentală "A.I. Alihanov'' din cadrul Centrului Național de Cercetare ''Kurceatov'', sistemul de licitații şi tranzacţii al Comenzilor de Stat din domeniul de Apărării, întreprinderea de cercetare și producție Arzamas Temp-Avia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.