Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia este dispusă să accepte Marea Britanie în Acordul de parteneriat transpacific

rfi.fr
Brexit

Japonia ar primi Marea Britanie post-Brexit cu ''braţele deschise'' în Acordul de parteneriat transpacific (TPP), a declarat luni premierul Shinzo Abe, citat de Financial Times, relatează Dpa, potrivit Agerpres.

Abe a afirmat că Marea Britanie va rămâne "dotată cu putere globală'' după ce va părăsi Uniunea Europeană în martie 2019, în pofida pierderii statutului său de poartă comercială către Europa. 

"Sper că ambele părţi (Marea Britanie şi UE n.red) vor da dovadă de înţelepciune şi măcar vor evita un aşa-numit Brexit dezordonat", a declarat el pentru publicaţia citată, adăugând că o perioadă de tranziţie după luna martie este esenţială pentru companiile japoneze. 

"Sper cu adevărat că impactul negativ al Brexitului asupra economiei globale, inclusiv asupra întreprinderilor japoneze, va fi redus la minimum", a spus Abe. 

Ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, a declarat în timpul unei vizite în Japonia, în luna iulie, că Marea Britanie ar putea fi interesată să adere la Acordul de parteneriat transpacific, pe care Japonia şi alte 10 naţiuni l-au semnat în martie după ce preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite de la negocieri. 

Remarcile premierului nipon i-ar putea încuraja pe deputaţii pro-Brexit din Partidul Conservator al premierului britanic Teresa May, care îi cer să adopte o linie mai dură în negocierile cu liderii UE şi să acorde prioritate comerţului post-Brexit cu Japonia China, India, Statele Unite şi cu alte economii importante din afara UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.