Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia ia POZIȚIE după racheta lansată de Coreea de Nord: Ce se va întămpla la summit-ul G7

racheta

Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat că doreşte să prezinte problema lansării de rachete de către Coreea de Nord în cadrul summitului G7 care va avea loc în Italia, în această lună, relatează Reuters.

'Aş dori să avem o discuţie amănunţită despre aceasta la summitul G7', a declarat premierul Abe, după o reuniune a Consiliului naţional de securitate, în urma lansării de către Coreea de Nord a unei noi rachete balistice.

O nou rachetă balistică nord-coreeană a fost lansată duminică în jurul orei 07.59 GMT de pe coasta de vest a Coreii de Nord spre Marea Japoniei şi este posibil să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, fără a provoca daune navelor şi avioanelor din zonă, a declarat anterior secretarul şef al cabinetului premierului nipon, Yoshihide Suga, potrivit Agerpres.

Citește și: Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre racheta lansată de Coreea de Nord: Protest VEHEMENT al Japoniei

Un oficial care îl însoţeşte pe preşedintele SUA Donald Trump în vizita la Riad, în Arabia Saudită, a declarat că administraţia de la Casa Albă a luat cunoştinţă de testul cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, menţionând faptul că noua rachetă testată are o rază de acţiune mai mică decât precedentele trei.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreeneYonhap, preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate în reacţie la această nouă lansare de rachetă.

Acesta este cel de-al doilea tir cu rachetă de la începutul anului, după zeci de tiruri şi două teste nucleare efectuate de Coreea de Nord în 2016, notează AFP.

Accelerarea programelor nuclear şi balistic nord-coreean şi escaladarea verbală cu preşedintele Donald Trump, care a ameninţat că va soluţiona prin forţă dosarul nord-coreean, au contribuit la tensionarea situaţiei în Peninsula Coreea în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.