Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia - Împăratul Naruhito a declarat deschise Jocurile Paralimpice

dw
naruhito

Împăratul Japoniei, Naruhito, a declarat oficial deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo, marţi, la ceremonia de deschidere de pe Stadionul Naţional, la 16 zile după încheierea Jocurilor Olimpice şi la un an după data lor iniţială, transmite AFP potrivit Agerpres.

"Declar deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020", a spus împăratul Naruhito în tribuna oficială a stadionului, fără spectatori, competiţia disputându-se cu porţile închise din cauza celui de-al cincilea val de Covid-19 care loveşte Japonia.

Jocurile Paralimpice din capitala Japoniei au loc între 24 august şi 5 septembrie.

Purtătorii de drapel ai delegaţiei României au fost Tabita Vulturar (atletism) şi Alex Bologa (judo nevăzători).

La ceremonie au mai participat sportivii Bobi Simion (tenis de masă), Octavian-Vasile Tucaliuc (atletism) şi Eugen Pătru (tir cu arcul). Alături de ei, s-au aflat Ciprian Anton, şef de misiune pentru România la această ediţie a Jocurilor Paralimpice, Tamas Gergely, antrenor judo, Gabor Gergely, sparring partner judo, Dorinel Neculai, antrenor tir cu arcul, Alexandru Bogdan, antrenor tenis de masă, şi Petrică Adrian Tamaş, antrenor atletism.

Aşa cum s-a anunţat, lotul de ciclism (Eduard Novak şi Eduard Moescu, alături de antrenorul Cristiano Valoppi şi de mecanicul Szabolcs Szebestyen) nu va putea participa, fiind cazat într-o locaţie diferită, la câteva sute de kilometri distanţă, pentru a se afla în apropierea velodromului pe care vor susţine primele probe în data de 26 august.

Delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo este compusă din 7 sportivi, care vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, iar obiectivul este câştigarea a trei medalii.

Cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, flacăra mişcării paralimpice va lumina cerul din Tokyo timp de 13 zile (24 august-5 septembrie) pentru a marca Jocuri foarte speciale, cu un strict protocol de securitate şi care vor avea cel mai mare impact global din istoria lor, ajungând în toate colţurile lumii, incluzând în premieră 49 de ţări din Africa Subsahariană.

Drapelul Afganistanului a apărut la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, în semn de solidaritate cu sportivii din această ţară care nu pot fi prezenţi la eveniment.

Practicanta de taekwondo Zakia Khudadadi şi atletul Hossain Rasouli obţinuseră dreptul de a reprezenta Afganistanul la Jocurile Paralimpice, dar plecarea lor de la Kabul a devenit imposibilă după suspendarea zborurilor comerciale ca urmare a situaţiei din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.