Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia îşi exprimă îngrijorarea cu privire la testele Rusiei cu rachete de croazieră în Marea Japoniei

Agerpres.ro
sistem de apărare antirachetă Patriot

Tokyo şi-a ”transmis îngrijorările” Moscovei cu privire la testele cu rachete de croazieră efectuate de Rusia în Marea Japoniei, a declarat, vineri, ministrul japonez de Externe, Yoshimasa Hayashi, într-o conferinţă de presă, conform CNN, potrivit news.ro.

Moscova este îndemnată ”să se abţină de la orice acţiuni care ar putea creşte tensiunile în Asia de Nord-Est” în lumina acestei situaţii, a spus Hayashi, şi a subliniat din nou că Japonia ”condamnă cu fermitate” agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece ”zdruncină bazele ordinii internaţionale”.

De asemenea, ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a afirmat că Moscova ”are în vedere etalarea puterii în regiunea Orientului Îndepărtat” şi ”modernizarea puterii sale navale”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi, că două submarine din Flota Pacificului au testat cu succes rachete de croazieră de tip Kalibr dintr-o poziţie subacvatică în apele Mării Japoniei.

Rachetele de croazieră au lovit cu succes un fals inamic şi peste 15 nave din flotă au luat parte la exerciţiu, a adăugat ministerul.

Lansările de test ale Rusiei au avut loc în timp ce nava americană USS Abraham Lincoln a forţei navale Carrier Strike Group desfăşoară operaţiuni bilaterale cu Forţa Maritimă de Autoapărare a Japoniei în Marea Japoniei.

Tensiunile dintre cele două naţiuni s-au intensificat de la invazia Ucrainei de către Rusia. Kremlinul s-a retras luna trecută din negocierile privind tratatul de pace cu Tokyo şi a îngheţat proiectele economice comune legate de disputate cu privire la Insulele Kurile din cauza sancţiunilor impuse de Japonia ca răspuns la invazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.