Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia 'îşi va consolida considerabil' capacităţile sale de apărare şi va lucra în strânsă colaborare cu SUA, dă asigurări ministrul japonez de Externe

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

Ministrul japonez de externe a promis - sâmbătă, în cursul unei vizite pe un portavion american care patrulează în apele asiatice - că ţara sa îşi va întări armata pentru a ajuta SUA să menţină securitatea regională, relatează Reuters.

"Astăzi am putut să văd cu proprii mei ochi prima linie a securităţii naţionale", a declarat Yoshimasa Hayashi jurnaliştilor pe puntea portavionului USS Abraham Lincoln, care navighează în apele de la sud de Tokyo. Japonia "îşi va consolida considerabil" capacităţile sale de apărare şi va lucra în strânsă colaborare cu SUA, a adăugat el.

Hayashi s-a exprimat astfel în timp ce Japonia se teme că invazia Rusiei în Ucraina, pe care o consideră un afront la normele diplomatice internaţionale, să nu încurajeze China să-şi utilizeze forţele militare pentru a prelua controlul asupra Taiwanului şi să ameninţe insulele japoneze vecine, potrivit Agerpres.

Japonia s-a declarat de asemenea preocupată de aprofundarea legăturilor de securitate între Beijing şi Moscova, care au inclus exerciţii comune în apele ce înconjoară Japonia.

China a declarat că intenţiile sale în Asia sunt paşnice.

Hayashi a sosit pe portavion de la Tokyo împreună cu ambasadorul american Rahm Emanuel, care a avertizat că invadarea Ucrainei, pe care Rusia o descrie drept "operaţiune specială" ridică riscuri pentru securitate în regiuni şi din afara Europei, inclusiv în zona Indo-Pacifică.

Cei doi oficiali au observat operaţiunile de decolare a avioanelor de pe puntea portavionului care tocmai părăsea Marea Japoniei, în apropiere de Peninsula Coreeană, unde efectuase exerciţii navale împreună cu Forţele de autoapărare maritimă ale Japoniei, după ultima lansare de rachetă de către Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.