Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia prelungeşte până la sfârşitul lunii februarie restricțiile la frontiere şi accelerează vaccinarea cu doza booster

Investing.com
Japonia

Japonia a anunţat marţi că va prelungi până la sfârşitul lui februarie restricţiile ce interzic intrarea majorităţii cetăţenilor străini pe teritoriul său şi va redeschide centrele de vaccinare în masă pentru a lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului, relatează AFP.

'Vom menţine măsurile de control al frontierelor până la sfârşitul lui februarie, în acelaşi timp luând măsurile necesare din punct de vedere uman şi ţinând cont de interesul naţional', a afirmat premierul Fumio Kishida într-o declaraţie de presă.

Media locale au relatat că sunt analizate excepţii de la aceste măsuri stricte pentru cetăţenii străini care au familie japoneză sau pentru studenţii străini, însă marţi nu a fost făcut niciun anunţ oficial în acest sens, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Kishida, guvernul va deschide marile centre de vaccinare gestionate de Forţele de autoapărare japoneze şi va cere comunităţilor locale să-şi redeschide propriile centre pentru a fi accelerată administrarea dozelor booster.

Japonia a instituit măsuri drastice de control la frontiere, ce includ o perioadă de carantină şi teste frecvente pentru toţi cei care intră pe teritoriul său.

Aceste eforturi nu au împiedicat însă propagarea variantei Omicron, iar numărul de cazuri noi depistate zilnic este în creştere netă. La nivel naţional, media săptămânală a crescut de zece ori în cursul ultimei săptămâni.

'Varianta Omicron pare să provoace mai puţine cazuri grave, dar, dacă numărul total de infectări creşte, cazurile grave vor creşte şi ele, iar aceasta va pune sub presiune sistemul spitalicesc', a prevenit şeful guvernului, cerând populaţiei să rămână vigilentă.

Restricţiile sanitare care privesc forţele americane staţionate în arhipelagul japonez, ce nu sunt supuse regulilor japoneze în materie, au fost de asemenea înăsprite începând de luni de comandamentul american, la presiunea guvernului de la Tokyo.

Mai mulţi responsabili locali sunt de părere că bazele militare americane sunt în mare măsură la originea noului val de epidemie în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.