Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia se alătură flotilei americane pentru descurajarea Coreii de Nord

Marina militară japoneză are în plan să se alăture pentru exerciţii comune grupului naval american de luptă al portavionului Carl Vinson, care se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, într-o demonstraţie de forţă menită să descurajeze regimul de la Phenian de la efectuarea de noi teste cu rachete, transmit miercuri Kyodo şi Reuters, citând surse guvernamentale de la Tokyo, conform agerpres.

'Japonia vrea să trimită câteva distrugătoare atunci când Carl Vinson va intra în Marea Chinei de Est', a afirmat una din surse.

ULTIMA ORĂ: Descoperire crucială despre atacul asupra echipei Borussia Dortmund

Există temerea că Phenianul ar putea marca cu noi teste aniversările, pe 25 aprilie, a 105 ani de la naşterea fondatorului statului nord-coreean, Kim-Ir-Sen, şi a 85 de ani de la întemeierea armatei populare.

Grupul de luptă Carl Vinson, aflat la conducerea Comandamentului militar american din Pacific, a părăsit Singapore sâmbăta trecută, modificându-şi planul iniţial de a vizita câteva porturi din Australia.

Din grupul condus de portavionul Carl Vinson mai fac parte distrugătoare şi crucişătoare, fiind aşteptată şi alăturarea unui submarin.

Distrugătoare japoneze şi portavionul Carl Vinson au întreprins exerciţii comune în Marea Chinei de Est în perioadele 7-10 martie şi 27-29 martie, însă guvernele japonez şi american au în vedere desfăşurarea de noi aplicaţii în scurt timp, conform surselor de la Tokyo.

Comunicaţiile unui fost consilier al lui Trump, INTERCEPTATE de FBI

Marina militară japoneză, a doua cea mai mare din Asia, după cea a Chinei, este alcătuită în majoritate din distrugătoare de escortă, dar dispune şi de patru portelicoptere.

Preşedintele american Donald Trump a sugerat că SUA sunt pregătite să acţioneze unilateral împotriva Coreii de Nord dacă Beijingul, aliatul tradiţional al Phenianului, nu îşi intensifică presiunile asupra acestui regim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.