Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia simulează reacţia sa în cazul unui conflict militar între China şi Taiwan

Japonia va desfăşura săptămâna viitoare un exerciţiu de simulare a unei confruntări militare între China şi Taiwan, a relatat agenţia de presă Kyodo, preluată de AFP, conform agerpres.

Forţele de Autoapărare, numele dat armatei nipone, vor efectua acest exerciţiu cu participarea, ca observator, a armatei americane, a precizat o sursă guvernamentală japoneză pentru agenţia de presă Kyodo.

ATAC armat în metroul parizian. Poliţiştii sunt pe urmele agresorului - FOTO

Nicio desfăşurare de trupe nu va avea loc, iar scenariul este cel al unui răspuns al SUA şi al Japoniei la un conflict militar, a precizat Kyodo.

Un responsabil al Ministerului japonez al Apărării contactat vineri de AFP a refuzat să facă orice comentariu.

Ministerul chinez al Afacerilor Externe a făcut apel la Japonia să nu se implice în ceea ce a calificat a fi 'o afacere internă'.

"Cred că acest lucru arată că o lume stabilă este ultimul lucru pe care îl doresc unii în Japonia", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Hua Chunying, în cadrul unei conferinţe de presă. "Aş vrea să subliniez că această chestiune a Taiwanului este o afacere internă a Chinei şi sperăm că Japonia va fi extrem de prudentă în afirmaţiile şi acţiunile sale (...) şi nu va face nimic care ar compromite pacea şi stabilitatea regionale", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Beijingul s-a alarmat după câştigarea alegerilor în SUA de către Donald Trump. La începutul lunii decembrie, Trump a încălcat tradiţia de patru decenii a politicii americane şi a discutat telefonic cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen.

Citeşte şi: Atacul ERONAT al aviaţiei nigeriene a MASACRAT 170 de refugiaţi

China interzice oricărei ţări cu care ea are relaţii diplomatice să aibă simultan relaţii cu Taiwanul: este principiul 'Chinei unice'.

Trump a ameninţat încă de la mijlocul lunii decembrie 2016 că nu va mai recunoaşte acest principiu, care a fost totuşi respectat de către SUA din 1979, când Washingtonul a rupt legăturile oficiale cu Taiwanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.